Klassieker tegen WHC lastige klus voor DETO Twenterand

Geplaatst: door

VRIEZENVEEN – Zaterdag 9 december staat voor DETO de klassieker tegen WHC uit Wezep op het programma. Beide ploegen hebben al menig robbertje met elkaar uitgevochten, vaak stonden in die onderlinge wedstrijden naast de rivaliteit de nodige belangen op het spel. De wedstrijden tussen WHC en DETO waren vaak enerverende, boeiende en vaak doelpuntrijke wedstrijden. De onderlinge ontmoetingen tussen beide rivalen kent een rijke historie met tal aan heroïsche wedstrijden. Ook dit keer belooft het een kraker van jewelste te worden tussen twee topploegen uit de eerste klasse D.

Het mag duidelijk zijn dat koploper DETO zaterdag op sportpark Mulderssingel een lastige klus wacht, het gerenommeerde WHC is een tegenstander van formaat. WHC kent een rijke en lange historie op het hoogste amateurniveau. Een aantal jaren geleden geraakte WHC door interne problemen in zwaar weer, die perikelen hadden ook haar weerslag op de sportieve prestaties van het vlaggenschip, na 18 seizoenen onafgebroken te hebben gespeeld op hoofdklasseniveau degradeerde WHC in het seizoen 2014-2015 naar de eerste klasse. Daarin ontsnapte WHC in haar eerste seizoen aan een tweede opeenvolgende degradatie, met 26-28 eindigde WHC met gelijk puntenaantal als Be Quick’28. Door het betere doelsaldo bleef WHC op het nippertje gevrijwaard van de nacompetitie. Na die twee moeizame seizoenen beleefde WHC vorige seizoen een soort wederopstanding, de ploeg van trainer William Mossing Holsteyn deed lang mee om de titel, maar eindigde uiteindelijk na een goed stabiel seizoen op de 3e plaats met 26-59. Ook won men de 2e periode, die recht gaf op nacompetitie voetbal voor promotie naar de hoofdklasse, maar in de nacompetitie kon WHC geen potten breken, waardoor het ook dit seizoen weer uitkomt in 1D.

Wisselvallige prestaties

WHC wist afgelopen zomer haar sterke selectie nagenoeg intact te houden. De ploeg werd zelfs nog gericht versterkt, zo keerde verdediger Adi Draganovic terug op het oude nest na avonturen bij o.a. Excelsior’31 en Spakenburg. Verder werd de selectie versterkt met spitsen Menno Kamphuis (Hulzense Boys) en Camiel Fidom (MSC Meppel) en doelman Bjarn Onderstal (Berkum). Het was dan ook geen wonder, dat veel volgers en voetbalkenners WHC voorafgaande aan het seizoen tot kampioenskandidaat bombardeerden. Wij van DETO THUIS zagen in WHC de titelfavoriet nummer 1, gezien de uitstekende prestatie van vorig seizoen en de kwalitatief sterke selectie. Maar dat het ene jaar het andere niet is werd aan het begin van het seizoen ook voor WHC snel duidelijk. Op de eerste speeldag ging WHC direct verrassend onderuit bij Vroomshoopse Boys met 3-2. Vervolgens liet Flevo Boys WHC in eigen huis met 1-4 kansloos, waardoor WHC een valse competitiestart kende. Een zwaarbevochte 2-2 bij ASVD en een 5-1 winst op FC Zutphen en 4-2 winst op DZC’68 bezorgden WHC de broodnodige punten. Tegen het nog puntloze GAK ging WHC met 3-0 de bietenbrug op. Van die misstap herstelde WHC zich middels een 2-1 overwinning op DOS’37. Maar op De Venen werd dan weer verloren van KHC met 3-1. De twee overwinningen tegen SDVB (1-0) en Hierden (1-5) bezorgden WHC een plek in de subtop, momenteel bezet WHC met 10-16 de 5e plaats. Door de wisselvallige prestatie kon WHC tot op heden niet aan de hoge verwachtingen als kampioenskandidaat voldoen.

Aan de beterende hand

Toch lijkt WHC aan de beterende hand getuige de recent overwinningen tegen SDVB en Hierden. Tegen Hierden kende het sterk spelende WHC weinig problemen, aan de hand van uitblinker en ‘Man of the Match’ Menno Kamphuis, die middels een hattrick de 1-0 achterstand omboog in een 1-3 voorsprong en WHC daarmee richting dik verdiende overwinning schoot. In de slotfase sierde Mark van Petersen met twee treffers de goede prestatie van zijn ploeg nog wat op. WHC beschikt als ploeg over de nodige kwaliteiten, de ploeg van trainer William Mossing Holstyen beschikt over veel voetballend vermogen en fysiek. Het is voor DETO zaak om tegen deze sterke tegenstander haar eigen spel te spelen en uit de duels te blijven, want WHC beschikt over veel power en duelkracht.

Successtory

Wat nog te zeggen over de prestaties van DETO, de formatie van trainer Jos van der Veen gaf in de uitwedstrijd tegen SDVB haar successtory een vervolg door met 1-2 te winnen en zo de 9e opeenvolgende competitieoverwinning te boeken. DETO toonde op sportpark Norschoten in Barneveld karakter door na een vroege rode kaart van Hans Matti kort na rust, de verdiende overwinning op professionele wijze over de streep te trekken. De ploeg liet ook tegen SDVB weer zien, dat het meerdere facetten van het voetbal en verschillende spelstijlen beheerst. Vooral de manier waarop DETO de wedstrijden maar zich toe wist te trekken en in winst wist om te zetten heeft de voorbije weken en maanden indruk gemaakt. Vooral de volwassen spelstijl en het vertrouwen, waarmee de ploeg speelde was indrukwekkend. De ploeg heeft de laatste maanden enorme stappen gezet en zich goed doorontwikkeld. DETO is als team en qua spelopvatting nog steeds groeiende. Hopelijk weet de ploeg de positieve ontwikkeling een vervolg te geven en weet DETO zich als ploeg verder te ontwikkelen. De klassieker tegen WHC is, naast een lastige klus, ook een mooie uitdaging voor DETO. Weet DETO ook deze lastige klip te omzeilen en de ongeslagen serie intact te houden en haar koppositie te verdedigen. We zullen het hopelijk zaterdag beleven, al zijn de weersvoorspellingen niet al te best. Hopelijk kan de klassieker WHC-DETO doorgang vinden, beide ploegen zijn in vorm en lijken klaar voor een mooie enerverende pot voetbal. WHC – DETO Twenterand, aanvang 14:30 uur.

Reageren