ACV hervat competitie thuis tegen Quick Boys

Geplaatst: door

ASSEN – ACV speelt komende zaterdag het eerste duel na de winterstop. De Asser ploeg staat direct voor een mooie uitdaging, want de gerenommeerde topclub Quick Boys uit Katwijk aan Zee komt op bezoek.

door Eelco Brinkman

De titelgrossier uit het zaterdagvoetbal behoort qua naam en uitstraling bij de voetbalelite van de amateurs. De ambitieuze grootmacht uit de Bollenstreek is bezig aan een sterk seizoen en staat op de vierde plaats met negen punten achterstand op koploper Spakenburg. ACV heeft de punten hard nodig in de strijd om lijfsbehoud. De Asser ploeg staat op de 16e plek en wil de competitie hervatten met een goed resultaat.

Quick Boys uit Katwijk aan Zee is een roemruchte topamateurclub met een rijke historie in de top van het zaterdagvoetbal. De prijzenkast is rijkelijk gevuld met elf zaterdagtitels en twee landstitels (1992 en 2004). Vanaf de start van het zaterdagvoetbal in 1941 was Quick Boys als voetbalbolwerk uit de Bollenstreek zelfs tot 2010 vertegenwoordigd op het hoogste amateurniveau. In 2016 werd Quick Boys onder de nieuwe trainer Jan Zoutman met overmacht kampioen van de hoofdklasse A. Dit betekende de gewenste promotie. Het debuut in de Derde Divisie was nogal teleurstellend, want Quick Boys eindigde slechts op de elfde plaats. De technische commissie besloot dan ook om flink door te selecteren met enkele gerichte versterkingen. Iedereen die Quick Boys een warm hart toedraagt, was verheugd over de terugkeer van goalgetter Yordi Teijsse op het oude nest. De spits had in het seizoen 2015/’16 met 30 goals een groot aandeel in het kampioenschap van de blauw-witten en speelde daarna o.a. voor de Schotse Premier Leaque Club Dundee FC. Inmiddels is hij opnieuw clubtopscorer met 12 goals. Met de verdere komst van o.a. doelman Jesper Hogedoorn (Kozakken Boys), verdediger Kelvin Maynard (Spakenburg) en de aanvallers Jesse van Nieuwkerk (Argon) en Reda Kharchouch (Ajax amateurs) werd de selectie kwalitatief versterkt.

Bovendien begroette Quick Boys tijdens de winterstop de 25-jarige aanvallende middenvelder Kenny Anderson als kersverse aanwinst. De oud-prof kwam transfervrij over van RKC Waalwijk. Tot de selectie behoren ook enkele talentvolle spelers uit de eigen jeugdopleiding. Andere blikvangers in de selectie zijn verdediger Anthony Bentem, middenvelder Delano a Cohen en aanvaller Hamza Boukhari. De ploeg beschikt over veel fysieke (duel)kracht en power. De verwachtingen aan de vooravond van dit seizoen waren hooggespannen, passend bij de ambities om mee te strijden om promotie naar de Tweede Divisie. Vanwege de wisselvallige prestaties, met name de tegenvallende resultaten in de thuisduels, werd half december per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Jan Zoutman. Clubicoon Gert Aandewiel, eerder succesvol speler en trainer bij de Kattukers, werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij wordt geassisteerd door Laurens Mouter en niemand minder dan Dirk Kuyt. Quick Boys ging met een goed gevoel de winterstop in, want de laatste thuiswedstrijd tegen Spijkenisse werd met 3-1 gewonnen. De selectie bereidde zich voor op de tweede seizoenshelft met een trainingskamp in het Spaanse Torremolinos.

ACV wil goed starten in het nieuwe jaar  

Op voorhand was wel duidelijk dat ACV als promovendus een pittig seizoen in de Derde Divisie te wachten stond, waarbij handhaving de enige doelstelling is. Na de fraaie 2-1 thuiswinst op Jong FC Volendam, half november vorig jaar, verloor de Asser ploeg inmiddels vier duels op rij, waaronder een kansloze 4-0 nederlaag in het laatste uitduel voor de winterstop tegen koploper Spakenburg. Door deze slechte reeks en de opvallende resultaten van de concurrenten in de onderste regionen is ACV afgezakt naar de 16e plaats. Deze plek geeft aan het eind van de rit recht op p/d-duels om lijfsbehoud. In de tweede seizoenshelft staat dan ook alles in het teken van handhaving, een zware en uitdagende klus. Toch hoeft het hecht collectief van trainer Fred de Boer zeker niet te wanhopen, want met de teamspirit en de vechtlust is ACV in de overlevingsstrijd zeker nog tot verrassingen in staat. De Asser karakterploeg moet uitgaan van de eigen kracht en mentaliteit, vooral in de thuisduels.

In de clubhistorie speelde ACV vanaf 1971 twaalf keer tegen Quick Boys. Zowel in de competitie als nacompetitie om de zaterdagtitel. In deze ontmoetingen wonnen de Katwijkers zes keer, werd er zes keer gelijk gespeeld en won ACV twee duels. In 1992 speelden ACV, Quick Boys en Kozakken Boys om het landskampioenschap zaterdagvoetbal. In Assen won ACV met 2-1 van Quick Boys en in Katwijk aan Zee veroverden de Katwijkers de zaterdagtitel dankzij een 2-0 zege op de Assenaren. Kunnen de blauw-zwarten zaterdag stunten in de krachtmeting tegen één van de topploegen uit de Derde Divisie? De wedstrijd ACV – Quick Boys wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen.  Scheidsrechter is de heer S. Veekamp uit Enschede.

Reageren