ACV ontvangt Hoek

Geplaatst: door

ASSEN – Zaterdag speelt ACV het eerste thuisduel in de nieuwe competitie tegen HSV Hoek. De ambitieuze club uit Zeeuws-Vlaanderen speelt inmiddels voor het vierde opeenvolgende seizoen in de Derde Divisie en wil meestrijden om de bovenste plekken. De blauwwitte formatie speelde vorige week op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Barendrecht. ACV opende de competitie uitstekend met een verrassende en zeer fraaie 2-3 uitzege tegen het sterk geachte FC Lisse. De Asser ploeg maakte een prima indruk en wil a.s. zaterdag voor eigen publiek opnieuw een goed resultaat neerzetten.

door Eelco Brinkman

De Hoekse Sport Vereniging Hoek is een kleine dorpsclub uit Zeeuws-Vlaanderen. De club bereikte in 1989 het hoogste niveau in het zaterdagvoetbal. Sportief hoogtepunt in de clubhistorie is het kampioenschap in de Eerste klasse B in 1996, dat toen nog het hoogste amateurniveau was. In de strijd om de zaterdagtitel kwam Hoek tekort tegen Urk en Scheveningen. De club speelde totaal twee seizoenen in de Topklasse en speelt inmiddels voor het vierde opeenvolgende seizoen in de Derde Divisie. Trainer is de 44-jarige Lieven Gevaert uit het Belgische Oudenaarde, bezig aan zijn derde seizoen bij de Zeeuwse derdedivisionist.

Bij Hoek bleef de selectie nagenoeg ongewijzigd. Er vertrokken slechts drie spelers, maar wel twee sterkhouders (Kyle Doesburg en Reguillo Vandepitte). Belangrijkste nieuwe aanwinst is aanvaller Jahrdell Constansia, die herenigd werd met zijn oudere broer Jonathan (oud prof van AA Gent en Heracles Almelo). De selectie is goed uitgebalanceerd met spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Meest bekende is de ervaren oud-prof Istvan Bakx, die na dertien jaar terugkeerde op het oude nest. In 2020 speelde hij nog als prof bij Ajax Cape Town. Aanvoerder is de Belgische ex-prof Rik Impens (ex AA Gent, Roeselare).   

Het ambitieuze Hoek wil dit seizoen een rol van betekenis spelen en meestrijden om de prijzen. De blauw-witte formatie opende het seizoen vorige week met een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Barendrecht en zal er op gebrand zijn na de verre reis (335 km op de teller) in Assen een driepunter te behalen. 

ACV kent een sterke seizoenstart

Voor het op enkele posities vernieuwde en verjongde ACV wordt het weer een seizoen met vele uitdagingen in de Derde Divisie. Voor de Asser ploeg is handhaving, bij voorkeur rechtstreeks zonder nacompetitie, een reële doelstelling. Naast de vele vertrouwde gezichten bij de blauw-zwarten kreeg de selectie een kwaliteitsimpuls met de komst van enkele getalenteerde spelers. De gretige spelersgroep maakt tot dusver een frisse indruk en speelt met veel energie en enthousiasme. Na de fraaie 1-5 bekerzege in Hoorn tegen Hollandia opende ACV vorige week de competitie in de Bollenstreek met de ‘op papier’ zware uitwedstrijd tegen het sterke FC Lisse. De Asser ploeg behaalde direct een fantastisch resultaat met een verrassende 2-3 overwinning. De start is hoopvol, het vertoonde spel en het behaalde resultaat geeft vertrouwen en enig perspectief voor het vervolg.

Vanwege de coronapandemie is het inmiddels elf maanden geleden dat ACV een officiële thuiswedstrijd heeft gespeeld. ACV en Hoek speelden tot op heden slechts één keer tegen elkaar in de competitie. Op 26 september vorig jaar verloor de Asser ploeg met 1-4 van Hoek. Kan ACV a.s. zaterdag de eerste thuiszege behalen? De wedstrijd ACV – hsv Hoek wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort uit Deventer.

Reageren