ACV thuis tegen DVS’33 Ermelo

Geplaatst: door

ASSEN – ACV speelt komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen de sterke subtopper DVS ’33 uit Ermelo. De Veluwenaren zijn bezig aan een ijzersterke serie, staan op de derde plaats en zijn nog volop in de race voor de derde periodetitel. ACV heeft nog altijd de nacompetitie voor lijfsbehoud binnen handbereik, maar daarvoor is een goed resultaat nodig tegen de Ermeloërs.

door Eelco Brinkman

DVS’33 is geleidelijk gegroeid naar de status van topclub. Vanaf 2010 speelde de club in de hoofdklasse en in 2015 promoveerde de Veluwse ploeg als kampioen naar de toenmalige Topklasse. Vorig seizoen debuteerden de geel-zwarten in de Derde Divisie met een fraaie 7e plaats. Het ambitieuze DVS ’33 staat dit seizoen hoog geklasseerd op een derde plaats en maakt nog kans om de derde periodetitel te winnen.

Trainer is rasechte Ermeloër en oer-DVS-er Bert van Hunenstijn. De oefenmeester heeft een kwalitatief sterke en brede selectie tot zijn beschikking met een goede balans tussen routine en jong talent. De technisch vaardige ploeg speelt met een positieve spelopvatting aanvallend verzorgd combinatievoetbal. Daarnaast beschikken de geel-zwarten over een solide defensie en veel snelheid in de voorste linie. De Veluwse club ging voor een top-vijf klassering en zal die doelstelling ook behalen. DVS ’33 heeft het beste voor het laatst bewaard. De sterk voetballende ploeg verkeert in grote vorm. Uit de laatste 10 duels werden maar liefst 28 punten behaald met knappe zeges op Scheveningen, Quick Boys en Jong Almere City FC.  Vorige week werd DOVO overtuigend met 4-0 verslagen. Dankzij deze ijzersterke serie heeft DVS’33 zich nadrukkelijk gemengd in de strijd om de derde periodetitel, met dus kansen op de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. De ploeg zal twee punten achterstand op Jong FC Volendam moeten overbruggen om voor het laatste ticket in aanmerking te komen. DVS ’33 zal zaterdag dan ook vol voor de winst gaan. Clubtopscorer is Maurice de Ruiter met 18 goals. Ook Daniel van Warven en Benjamin Roemeon (beiden 12 treffers) zijn spelers met veel scorend vermogen.

ACV hoopt op een klein wonder

Voor ACV breken nog twee spannende finales aan in de overlevingsstrijd. Vorige week deed de ploeg van trainer Fred de Boer prima zaken. Dankzij een belangrijke 3-5 overwinning in Utrecht op het al gedegradeerde Magreb ’90 en het forse verlies van directe concurrent Spijkenisse heeft ACV nog steeds perspectief om de nacompetitie te behalen. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen zal ACV nog één plek moeten stijgen. De achterstand op Spijkenisse bedraagt slechts één punt. Feit is dat ACV de laatste drie duels op natuurgras ongeslagen is gebleven, waaronder knappe thuisremises tegen ASWH en titelfavoriet Spakenburg. Het geloof in een goede afloop is er, al blijft trainer Fred de Boer zeer realistisch: “We zijn bezig aan een Houdini-ontsnapping en staan met één been in de hoofdklasse”. In de thuisduels heeft ACV laten zien dat het sterk collectief met een goed strijdplan resultaat kan behalen. Gesteund door het thuispubliek kan ACV nog steeds het vege lijf redden.

ACV en DVS’33 kwamen elkaar in het verleden in competitieverband regelmatig tegen. De oudere supporters zullen nog wel eens terugdenken aan het seizoen 1991/’92. Toen streden de Assenaren met DVS ’33 om het kampioenschap. Op de laatste speeldag wist ACV de felbegeerde titel veilig te stellen. Begin september van dit seizoen verloor ACV op het Ermelose kunstgras vrijwel kansloos van DVS’33 met  2-0. Kunnen de blauw-zwarten opnieuw zorgen voor een stunt tegen het sterke DVS ’33?De wedstrijd ACV – DVS’33 Ermelo wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen. Scheidsrechter is de heer M.A. Roeleveld uit Vinkeveen.

Reageren