Aduard 2000 op bezoek in Zuidhorn

Geplaatst: door
Voorbeschouwing

ZUIDHORN – Komende zaterdag 22 april staat er een echte derby op het programma in de tweede klasse J,  Zuidhorn tegen Aduard 2000. De paarswitten uit het kloosterdorp zullen proberen met winst op de groenwitten het seizoen toch nog wat kleur te geven.

De degradatie uit de tweede klasse is al zeker maar een overwinning op de buurman zal de selectie van Henk Alssema toch wat energie geven voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Dit blijkt ook overduidelijk uit de eigen voorbeschouwing die Aduard 2000 op tweenul.nl heeft geplaatst. De mannen van Kees Bouma, die deze wedstrijd weer op de bank zal plaatsnemen, zijn dus gewaarschuwd.

Maar deze waarschuwing is overbodig, immers voor Zuidhorn staat handhaving in de klasse die Aduard heeft moeten verlaten de laatste weken boven alles. Aan de motivatie van de beide teams zal het dus zaterdag niet mankeren. Daarmee zijn alle ingrediënten voor een boeiende middag op de Johan Smitpark zijn aanwezig. De scheidsrechter van dienst is de heer Walters uit Oude Pekela; een zeer ervaren arbiter die ongetwijfeld in staat is zijn om deze derby in goede banen te leiden.

Het zal zeker geen makkelijke middag worden voor Zuidhorn: een tegenstander die zichzelf neerzet als een aartsrivaal, aanvoerder Bloem die vanwege een schorsing van de zijlijn moet toekijken en het talent Zwarteveen dat in Zweden verblijft. Het is maar de vraag of Schuiling hersteld is van de blessure die hij eerder deze week opliep in de oefenwedstrijd tegen Velocitas. Maar interim-trainer Koster is niet voor één gat te vangen en zal een team opstellen dat is staat is om drie punten op het conto van Zuidhorn bij te schrijven.

Aan de voorbereiding op wedstrijd kan het ook niet liggen. Zo zijn er twee oefenwedstrijden gespeeld, tegen Grootegast en Velocitas, en is er volle bak getraind. Kom daarom naar de Sportlaan in Zuidhorn en koop een kaartje voor de één na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om als twaalfde man de groen witte brigade te steunen in hun strijd om de punten.

Reageren