Amicitia VMC weet VVS Oostwold niet af te schudden

Geplaatst: door
VVS Oostwold - Amicitia VMC 1-1

OOSTWOLD – Een reeks van vier overwinningen kende voor Amicitia VMC geen vervolg in Oostwold. In een boeiend voetbalgevecht, met onder andere twee rode kaarten die gelijk over beide ploegen werden verdeeld, wisten de gasten uit Groningen zich op een zwaar veld niet voorbij VVS Oostwold te worstelen: 1-1.

‘Een bijzondere ervaring’, zo omschreven Cees Jan Diepeveen en Mathijs Preenen de autorit richting Oostwold na afloop. Op de knusse achterbank van de Seat Ibiza ST 1.2 TDI E-Ecomotive Style uit 2011 die op naam van Nanne Iedema staat leek er in eerste instantie nog geen vuiltje aan de lucht. Er werd gemoedelijk achter de rug van andere spelers om gepraat en de bij station Euroborg wachtende Arjan Wessels werd getrakteerd op een nat pak door extra gas in een plas water te geven juist toen de geschorste stoomlocomotief van Amicitia VMC het portier wilde openen om in te stappen. Eenmaal op de A7 ontvouwde zich echter iets wat een vast ritueel blijkt te zijn in de auto van de bezadigde oefenmeester. Het kleinste knikje richting leider Jacques Kamminga, die gekleed in majestueuze Whiteboard Events jas zijn vaste positie op de berijdersstoel weer had ingenomen, was voor ‘het Jake-ijzer’ voldoende om een CD met bombastische muziek in de autoradio te laten belanden. Een aantal bekende nummers uit het repertoire van Ennio Morricone creëerden een niet onaangenaam opgewekte sfeer in het smaakvol zwart metallic gelakte familievoertuig, maar toen Ouverture 1812 van Tsjaikovski ten hoogte van Harkstede door de luidsprekers schalde, begeleid door ongecontroleerde armbewegingen van de hoofdcoach en zijn teammanager, werden er vier wenkbrauwen gefronst op de achterbank. Bij Zuidbroek was de meeste kleur van Diepeveen’s wangen al verdwenen door Vangelis’ Conquest of Paradise en het ondoelmatige meebrullen van met name Kamminga. De opluchting was groot toen het parkeerterrein van Sportpark VVS in zicht kwam. Iedema weigerde echter het kinderslot van de achterdeuren te verwijderen voordat de laatste tonen van The Imperial March waren weggeëbd, waarna de opluchting omsloeg in volstrekte wanhoop bij Preenen. Cees Jan Diepeveen verloor het bewustzijn door een plotselinge bloeddrukdaling. Een half uur later kon hij pas met moeite worden bijgebracht door clubarts Sebastiaan Ottens, die zich vaderlijk over de topschutter van Amicitia bekommerde. ‘’Jongen toch. Wat ging er nou door je heen!? Zomaar bij die vreemde mannen in de auto stappen.’’

Met Cees Jan Diepeveen in de ploeg was Amicitia VMC in de beginfase de bovenliggende partij. VVS liet zich ver inzakken maar maakte het zich daarmee vooral zelf lastig. Een aantal aardige combinaties leidden tot gevaar van Robert Koop (schot in de korte hoek), Otto Mekel (onderkant lat, jammer dat het hoofdveld in Oostwold niet over doellijntechnologie beschikt) en Cees Jan Diepeveen. Uiteindelijk brak laatstgenoemde, zoals wel vaker, de ban door na een pass van zijn broer Wouter de keeper te omspelen en beheerst af te werken: 0-1. Na de treffer begon VVS meer druk naar voren te zetten en ontspon zich een boeiende wedstrijd. De Amicitia verdediging gaf weinig weg, maar oogde bij tijd en wijle behoorlijk wankel. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong. Het spelbeeld van de laatste 20 minuten voor rust zette zich in de tweede helft voort. Het spel golfde 45 minuten lang op en neer waarbij Amicitia weliswaar de beste mogelijkheden kreeg, maar tegelijkertijd weinig grip op haar tegenstander had. Nadat de VVS aanvalslinie een aantal keer ternauwernood kon worden gestuit, viel de gelijkmaker in de 66e minuut. Een voorzet belandde bij de eerste paal, waar de uiteindelijke doelpuntenmaker door een dekkingsfout de gelegenheid werd geboden om in de korte hoek binnen te tikken: 1-1. Kort na de gelijkmaker kwam VVS Oostwold met 10 man te staan, nadat de scheidsrechter geen andere keuze gelaten werd dan rood te trekken voor het neerhalen van de doorgebroken Cees Jan Diepeveen. Lang kon Amicitia VMC echter niet genieten van het veldoverwicht dat hier uit voortvloeide. Marijn van Wieringen was rond de middellijn te laat bij de bal en raakte een aanvaller, waardoor een golf van verontwaardiging vanuit het publiek en met blauwe shirts gedecoreerde borsten van de gastheren opsteeg. Het liet de scheidsrechter niet onberoerd. Tot genoegen van de thuisploeg en het publiek werd de rode kaart aan Van Wieringen gepresenteerd, waar gezien de aard van de overtreding geel meer op zijn plaats was geweest. Hoewel de krachten aan het einde van de wedstrijd bij beide tientallen vervolgens langzaam wegvloeiden, had er aan beide kanten nog gescoord kunnen worden. Aan Amicitia zijde wisten Cees Jan Diepeveen (voorlangs na opnieuw de keeper te hebben omspeelt) en Otto Mekel (vingertoppen van doelman) net niet af te drukken. Voor het doel van Maik Timmer schrokken drie VVS aanvallers van de zee aan vrijheid die ze kregen na een goed genomen vrije trap. Het bleef uiteindelijk bij 1-1 en dat was een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld. VVS heeft een ploeg die, zeker gezien de lage gemiddelde leeftijd, potentie bezit en afgaand op het vertoonde spel van afgelopen zaterdag een aantal plekken op de ranglijst zou moeten kunnen stijgen.

Zaterdag

Zo verloor Amicitia VMC in Oostwold dus twee punten in de race om de bovenste plaats. De optimisten rondom het elftal van Nanne Iedema , onder leiding van Stephan Arkema, pareerden echter onverwijld door fijntjes te wijzen op de 2-0 nederlaag die koploper VVK in Oostwold heeft geleden. ‘’Eigenlijk lopen we dus een punt in!’’. Zaterdag een vrije middag. Op 28 november is De Fivel te gast op De Coendersborg.

Reageren