AVC wint lastige uitwedstrijd van V en V’69

Geplaatst: door
V en V'69 - AVC 2-4

GARIJP – Een week na het zure verlies in en tegen Makkum mocht AVC bewijzen dit incident snel achter zich te kunnen laten. Op een spekglad veld in Garijp werd er in een zeer onsportief duel met 2-4 gezegevierd.

Zoals gezegd was de grasmat in Garijp spekglad geworden. Beide teams hadden in de openingsfase moeite om op de been te blijven. Goed voetbal zat er dan ook nog niet in, al was het de koploper uit Sexbierum met een optisch overwicht. AVC zocht veelvuldig de aanval maar werd vaak ruw onderbroken door de thuisploeg. De leidsman was genoodzaakt om al vroeg in de wedstrijd geel te trekken voor een tweetal spelers van V en V 69. Het duel werd er zeker niet vriendelijker op, de ene na de andere harde overtreding werd gebruikt om het tempo van AVC te onderbreken. Na een half uur spelen lukte het AVC toch om een goede aanval op te zetten. Folkert Bakker opende fraai op Jelte Visser, Jelte Visser zet op zijn beurt Rocco Zwart voor het doel waarna hij uiterst koelbloedig met een stiftje doel trof 0-1. Niet veel later wist AVC de score te verdubbelen toen Pieter van der Schoot een afgeslagen voorzet controleerde. Zijn puntertje verdween in de verre hoek 0-2, tevens ruststand.

Na de thee probeerde AVC de score verder uit te breiden en met succes. Een prima aanval van AVC kant bood Johannes van der Veen een niet te missen kans 0-3. Geheel vanuit het niets sloeg V en V 69 uit de tegenaanval toe, ietwat ongelukkig belande de bal via Johannes Norder achter zijn eigen doelman 1-3. Gesteund door dit onverwachte doelpunt gooide de thuisploeg er nog wat extra strijd tegenaan. Geen AVC’er werd gespaard deze middag en doordat de scheids niet alle situaties meer kon beoordelen ontspon zich een ware veldslag. Desondanks was het toch weer AVC wat afstand nam, weer was het Johannes van der Veen die simpel mocht binnentikken 1-4. Aan de andere kant werd ook weer even spannend toen de 2-4 prima binnen werd geschoten. Met nog 20 minuten te gaan werd routinier Dennis Hartman gebracht als slot op de deur. De voorsprong werd goed verdedigd, al veerde de thuisploeg nog eenmaal op. De lat stond verder succes in de weg.

Na 90 minuten kon AVC dus weer 3 punten bijschrijven, maar het belangrijkste is nog dat alle AVCers blessure vrij uit Garijp zijn vertrokken. Wonderbaarlijk te noemen gezien het grote aantal overtredingen die te noteren vielen. Volgende week kruist AVC de degens met Scharnegoutum dat na een stroeve start de smaak te pakken lijkt te hebben. Inzet deze middag: de eerste periode. Komt dat zien op sportpark de lyste trije: aftrap 14:30 uur.

Reageren