Bedum te sterk voor SV Gramsbergen

Geplaatst: door
SV Bedum - SV Gramsbergen 4-0

BEDUM – Gramsbergen moest opnieuw een dikke nederlaag incasseren tegen een titelkandidaat. Bedum bleek net als vorige week Pelikaan S een maatje te groot. Het verschil in kwaliteit tussen zeg maar de top 4 en de middenmoot is in deze fase van de competitie dus wel bepalend voor het resultaat. Al laten deze ploegen ook wel de nodige punten liggen. Aan het eind gaan we de balans pas op maken, maar wie er kampioen gaat worden is nog lang niet te voorspellen.

Gramsbergen liet in het begin van de wedstrijd wel zien dat het niet gewillig naar de slachtbank geleid wilde worden. Met een paar snelle aanvallen over de vleugels kwamen de groen witten een paar keer gevaarlijk door. Beide ploegen moesten vol aan de bak, maar echt gevaarlijk richting het doel werd het niet. Na een minuut of 20 nam Bedum het initiatief in de wedstrijd en had Gramsbergen even geen grip meer op de lopende middenvelders. Gramsbergen speelde onrustig bij balbezit en dat leverde vele foutieve passes op. Bedum had de richting naar het doel wel gevonden en dat was in de 36e minuut direct raak. Gelukkig voor Gramsbergen stond er een speler van Bedum buitenspel, waardoor het doelpunt geannuleerd werd. Veel plezier beleefde Gramsbergen er echter niet aan, want een minuut later was het wel raak. Bij een corner van Bedum liet Keeper Koster de bal uit zijn handen glippen en was het Frank Roorda die met een boogbal  het leer in het doel lepelde voor de 1-0.

Na rust wilde Gramsbergen zich natuurlijk nog niet gewonnen geven en voerde gelijk de druk op de tegenstander op maar echte kansen waren deze middag dun gezaaid voor de ploeg van trainer Jonkman. Bedum bewees des temeer dat de homogene verdediging het hele seizoen al staat als een huis en daar had Gramsbergen deze middag niet het juiste strijdplan voor om dat te doorbreken. Voor Bedum kwamen de kansen er wel, in de 64e minuut ontwijken ze behendig de buitenspelval en staan er zomaar ineens 3 man vrij voor keeper Kosters. Maar dit buitenkansje wordt dan nog niet verzilverd. Met extra aanvallers in de ploeg tracht Gramsbergen het tij nog te keren, maar dat gaat ten koste van het verdedingswerk. Er ontstaan grote gaten en daar profiteert Bedum optimaal van. Het is Frank Roorda die in de 75e en 82e minuut toeslaat en daarna onder luid applaus van zijn trainer een publiekswissel krijgt voor zijn 3 doelpunten. De gifbeker is nog niet leeg voor Gramsbergen omdat in de 92e minuut Soeratmin Venema nog de 4-0 binnen tikt.

Bedum pakt door deze overwinning en het puntenverlies van de andere medekoplopers de koppositie in de 2e klasse J terug. Gramsbergen zal komende weken toch nog de nodige puntjes moeten pakken om de competitie tot een goed einde te brengen. De prestatiecurve vliegt in 2018 even alle kanten op, maar die zal vast wel weer stabiel worden. Gramsbergen heeft laten zien deze competitie dat het beter kan en zeker ook wel wil. Komende week komt Drenthina op bezoek en laat die nu Gramsbergen op de ranglijst in de nek staan te hijgen.

Reageren