Beilen krijgt bezoek van ZNC

Geplaatst: door

BEILEN – Zondag speelt Beilen de wedstrijd tegen de Zuidbroek-Noordbroek-Combinatie, kortweg ZNC.

ZNC is een ploeg die voor het tweede jaar op rij in de tweede klasse voetbalt, wat op zich al noemenswaardig is omdat de voorgaande keren dat ze op dit niveau voetbalden het iedere keer tot 1 seizoen beperkt bleef. Sinds de fusie in 1951 heeft de ploeg toch veelal gezworven tussen de 3e en 4e klasse, maar hebben ze dus twee seizoenen gelden de tweede klasse bereikt via de nacompetitie. Ze werden dat jaar slechts vierde in de 3e klasse maar veroverden wel de derde periode die dus verzilverd werd. Het zelfde scenario bracht ze in een 1995 ook naar de tweede klasse, maar toen bleef het dus beperkt tot een seizoen.

Beilen is meer een ploeg die zwerft tussen de derde en tweede klasse, al is dat zondag geen stuiver waard want er mag in deze fase van de competitie gesproken worden van een heuse zes punten wedstrijd, want onderin is het dringen geblazen al zal rechtstreekse degradatie voor beide ploegen niet aan de orde zijn. Helpman lijkt immers wel de kind van de rekening te worden. Maar een ieder weet dat nacompetitie spelen, tegen degradatie, zeker geen zekerheid is voor handhaving, en dit willen beide ploegen dan ook zeker voorkomen. Gezien de stand komen hier nog 6 ploegen voor in aanmerking waarvan dus 4 ploegen de dans zullen ontspringen.

ZNC zal zich bij winst dan ook wel veilig spelen, ze hebben immers al drie punten meer dan de Geel-Zwarten van trainer Erik de Jong maar ook een wedstrijd meer gespeeld. In dat geval zullen er nog drie spannende weken aankomen voor Beilen. Daarentegen kan Beilen zich vandaag ook een hoop lucht verschaffen door de punten in eigen huis te houden, iets wat niet onmogelijk lijkt omdat het een wereld van verschil is of ZNC thuis voetbalt of dat ze de provincie moeten verlaten. ZNC heeft immers de voorgaande 5 uitwedstrijden op Drentse bodem allemaal verloren, en hopelijk voor de Sport2000/Combisportmannen is dit ook het geval in de 6e en laatste wedstrijd die ze in het pittoreske Drenthe spelen. Ook al staan de andere 5 ploegen uit Drenthe op de plaatsen 1 t/m 5 en Beilen slechts 9e

Dat ZNC thuis sterk is heeft Beilen ook ervaren in Zuidbroek waar de thuisploeg met 3-1 aan het langste eind trok. De korte historie leert dat Beilen en ZNC slechts een keer tegen elkaar hebben gevoetbald in Beilen en dat was in het seizoen 1995/1996, toevallig ook in de 2e klasse, en welke Beilen toentertijd met 3-0 wist te winnen. Een uitslag waar Beilen zondag ook graag voor zou willen tekenen. Historisch gezien was de thuisoverwinning van ZNC in Zuidbroek de allereerste overwinning ooit die de groen/witten op Beilen behaald heeft. Gelukkig voor Beilen is de selectie weer volledig fit en heeft de oefenwedstrijd tegen Roden, kampioenskandidaat in de andere 2e klasse wel iets aan het zelfvertrouwen gedaan, gezien het feit dat deze wedstrijd met 2-1 werd gewonnen. Gezien het restprogramma van beide ploegen is het aannemelijk dat bij winst van Beien beide ploegen volgend seizoen wederom in de 2e klasse zijn te bewonderen.

Reageren