Beilen verslaat koploper Dedemsvaart in eigen huis

Geplaatst: door
Dedemsvaart - Beilen 1 - 4.

DEDEMSVAART – Beilen begon tegen koploper Dedemsvaart in de wetenschap dat in Beilen de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen en het toen na 90 minuten 6-2 stond voor de Midden-Drenten. En met een doelsaldo nu met 40 doelpunten voor en 34 tegen geeft wel aan dat ze in Dedemsvaart niet van het verdedigen zijn, maar juist van het aanvallen. Beilen trok deze middag weer aan het langste eind en deze keer bleef de score steken bij 4-1 voor de geelzwarten, al had de eindstand wederom veel hoger kunnen uitvallen. Ballen op de paal en lat voor beide ploegen, een spectaculaire omhaal van Reamon Knol namens de thuisploeg die rakelings het doel van Remco Vos miste en een Beiler speler die uitverdedigde via de eigen doellat. Er viel genoeg te beleven voor de toeschouwers.

Het begin was voor Beilen. De bezoekers zetten Dedemsvaart vast en dat maakte de opbouw van de oranjehemden onmogelijk. Wanneer dan de lange bal moest worden gehanteerd waren de Beiler verdedigers de baas over hun tegenstander. Dit leidde tot een paar kansen voor de Sport2000/Combisportmannen, maar er werd niet gescoord. Na een kwartier raakte Beilen het initiatief kwijt en beet Dedemsvaart meer van zich af. Gek genoeg viel toen het doelpunt voor Beilen. Reint Kasten stuurde Alwin Hendriks de diepte in, Hendriks controleerde de bal en gaf de voorzet op Bertus Wolters. Wolters stond met de zijn rug naar het doel en in de draai haalde hij uit met links en tekende voor de 0-1. Beilen was nu weer de betere en er kwamen prima kansen om de score uit te bouwen. Haryan Velthuis ‘schilderde’ de bal vanaf de rand van het strafschopgebied naar de bovenhoek, maar het speeltuig scheerde slechts de lat. Alwin Hendriks verscheen vrij voor de Dedemsvaartse  doelman en ook hij wist niet te scoren. Het was een logisch gevolg dat na ruim een halfuur de tweede Beiler goal viel. Bertus Wolters gaf de bal mee in de loop van Reint Kasten en in een reflex plaatste Kasten met zijn linkervoet de bal voorbij doelman Daan Zwinselman van Dedemsvaart. Tot de rust kregen de geelzwarten nog een paar reuzenmogelijkheden om de voorsprong te vergroten en mocht de thuisploeg blij zijn dat het bij 0-2 bleef tot de pauze.

Na rust was de eerste kans weer voor Beilen. Bertus Wolters kopte van dichtbij tegen de onderkant van de lat. Na een uur legde Dedemsvaart meer energie op de mat. Er ontstonden kansen voor de gastheren en eerlijk gezegd was het wachten op een treffer. Die kwam er dan ook. Uit een corner kopte Ruben Klinkenberg raak voor de 1-2. Hierna had Beilen de marge vlot weer op twee kunnen brengen. Koen Hollemans passeerde de doelman en had de bal voor het intikken, ware het niet dat hij ten val werd gebracht door de keeper. Vanuit het perspectief van uw verslaggever een 100% strafschop. Maar de scheidsrechter heeft ervoor gestudeerd en dit geval de heer Gerbrandy zag er niets in. En het is ook maar goed dat de rollen scheidsrechter en verslaggever door verschillende personen worden ingevuld. Anders werd het een janboel op de velden. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Reint Kasten stond aan de basis van de aanval, Frank Polman gaf hard en laag voor waarna het voor Bertus Wolters een koud kunstje was om zijn tweede en Beilens’ derde te maken. In de slotminuten schutterde de Dedemsvaart defensie opzichtig. Rick Koops gaf de bal mee aan Frank Polman. Polman wandelde de keeper voorbij en bepaalde de eindstand op 1-4 voor Beilen. Dedemsvaart is zeker voor wat betreft amusementswaarde een verrijking voor de tweede klasse L en hun hoge positie op de ranglijst komt niet zomaar uit de lucht vallen. Beilen toonde niettemin twee keer aan dat de defensie van de oranjehemden goed is te ontmantelen en het kan met een goed resultaat in de inhaalduels aanhaken bij de top van de ranglijst. Gezien de 9 doelpunten in de laatste twee wedstrijden is de ploeg op schot en dat is een mooie basis om op voort te borduren. Te beginnen komende zondag thuis op sportpark Noord-West tegen Erica.

Reageren