Beilen wint na strafschoppen van SVV’04

Geplaatst: door
SVV’04 – Beilen 2-2

BEILEN – Een beter voetballend Beilen won, uiteindelijk na strafschoppen, verdiend deze bekerwedstrijd.

Zeker de eerste helft was er sprake van een duidelijk klasse verschil tussen de twee ploegen. Beilen, tweede klasser, kreeg in de eerste helft vele mogelijkheden om ruim afstand te nemen van SVV ’04, maar benutte uiteindelijk maar twee kansen; in de 18e minuut strafte Koen Hollemans een fout in de verdediging af en scoorde de 0 – 1.

Nog geen vijf minuten later strafte spits Haryan Velthuis weifelend ingrijpen van keeper Wesseling af en scoorde de 0 – 2. Hierna werden er nog enkele kansen door Beilen gemist en ook keeper Wesseling verrichte nog enkele goede reddingen. Svv’04 kreeg maar twee mogelijkheden; uit een corner schoot Harmen Stuiver voorlangs en Robin Barelds schoot  de bal recht op de keeper.

Na de rust kroop SVV’04 uit zijn schulp en bracht binnen 10 minuten de eindstand op het scorebord; uit een steekpass van Bart Moes scoorde Ewoud Horstman de 1 – 2 en even later gaf Ewoud de bal aan Gerbrand Schoemaker die voor 2 – 2 zorgde. Aan beide kanten ontstonden nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

In de strafschoppenserie miste SVV’04 er twee en Beilen benutte alle strafschoppen. Opvallend bij SVV’04 was dat trainer Arthur van der Veen vier jeugdspelers de kans gaf om 45 minuten mee te spelen en dit deden zij bepaald niet onverdienstelijk.

Reageren