Beilen zet zegereeks voort tegen Lemelerveld

Geplaatst: door
Beilen - Lemelerveld 3 - 1

BEILEN – Beilen ontving zondagmiddag het op voorhand lastige Lemelerveld, maar deze horde werd vrij eenvoudig genomen en Beilen boekte een meer dan verdiende overwinning op de middenmoter uit Overijssel. De uitwedstrijd werd begin januari in Lemelerveld gelijk gespeeld, en de mannen van trainer Erik de Jong waren gewaarschuwd door vooral hun de lengte die ze in hun team hadden. De meeste spelers waren een kop groter dan die van Beilen maar daar konden ze vandaag weinig voordeel uit halen.

Het net gerolde veld van Beilen deed de het veldspel beter dan de voorgaande wedstrijden en Beilen bleek al snel de betere voetballende ploeg. Neemt niet weg dat de eerste kansen voor de bezoekers waren, maar schoot Jordy Lugtenberg op de vuisten van Remco Vos en werd even later een uithaal van Robin Morrenhof onschadelijk gemaakt door de verdediging van Beilen. Niet veel later kreeg Rik Lugtenberg alsnog de kans op 0-1 maar zijn inzet miste te veel kracht om keeper Remco Vos in verlegenheid te brengen. Daarna namen de Sport2000/Combisport mannen de regie over en kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Rick Koops lepelde na een kwartier de bal net naast het lege doel, en Koen Hollemans schoot even daarna de bal over het doel. Bertus Wolters had daarna de score kunnen open met een prachtige voetbeweging, maar het effect wat hij mee wilde geven gaf niet het gewenste succes waardoor zijn poging net naast ging.

Niet veel later was  keeper Rik Ramaker attent bij een bal op Rick Koops, en was hij net iets eerder bij de bal en had de situatie onder controle. Beilen bleef drukken en de voorsprong kon ook niet uitblijven, en mede door goed doorzetten van Jacco Lamberts gaf hij een niet te missen bal op Frank Polman die de dan ook niet miste. Na deze 1-0 voorsprong gebeurde er middels enkele afstand schoten van Beilen kant weinig meer tot vlak voor rust. Bertus Wolters kreeg een uitstekende kans maar die werd door de keeper prima tot corner verwerkt. Deze corner werd overigens uitstekend ingekopt door Rick Koops maar de redding van de keeper mocht er ook zijn. Toch had Beilen op slag van rust de voorsprong uit moeten bouwen, Koen Hollemans had vrije doortocht op Rik Ramaker maar de keeper hoefde niet in actie te komen omdat deze kans over werd geschoten.

Tweede helft geen ander beeld  

Beilen bleef na rust de bovenliggende partij, en na drie kansen op rij lag de 2-0 in het netje. Eerst werd nog een bal van de lijn gered en door slecht uitverdedigen van Lemelerveld werd de kans geboden aan Frank Polman maar de keeper kon deze nog tot corner verwerken. Uit deze corner schoot Reint Kasten de bal onhoudbaar binnen en was de wedstrijd feitelijk beslist. Een minuut later had Patrick Doldersum de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 66e minuut had het hoogtepunt van de wedstrijd plaats kunnen vinden maar de Ronaldo van de tweede klasse , te weten Bertus Wolters, had geen succes met zijn schitterende omhaal. Twintig minuten voor tijd besliste Koen Hollemans alsnog de wedstrijd door een prima vrije trap van Frank Polman in et doel te koppen 3-0. Beilen liet de teugels iets varen zodat Lemelerveld aan het eind van de wedstrijd ook nog wat mogelijkheden kreeg.

Zo mocht Jeroen Exel aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar deze werd via de muur tot corner verwerkt. Beilen kreeg via Reint Kasten nog een prima mogelijkheid, maar zijn voorzet was te scherp om de spitsen te bereiken. Maar ook Lemelerveld had via Stan Tielbeke een grote kans om de 3-1 op het score bord te zetten, maar hij schoot uit vrije positie over. Nadat Mark Hollemans nog een kans kreeg om de score voor Beilen te verhogen werd het uiteindelijk toch nog 3-1 doordat Mark Meijer een niet te missen kans kreeg aangeboden en hier wel raad mee wist. In blessuretijd kreeg Bertus Wolters nog en kans maar het venijn miste in deze poging om de prima keepende Rik Ramaker te kloppen.

Door dit resultaat boekte Beilen zijn zevende overwinning op rij en wacht donderdag de thuiswedstrijd tegen Valthermond, de winnaar van de 1e periode en die een slechte reeks kende maar het lek nu wel weer boven blijken te hebben. Maar bij winst doet Beilen sowieso goede zaken, aanvang donderdag is 20:00 uur.

Reageren