Belangen groot bij Jubbega – Dwingeloo

Geplaatst: door

JUBBEGA -Komend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Dwingeloo op het programma. Als de weergoden Jubbega goed gezind zijn de komende dagen, is deze wedstrijd de laatste van het jaargang 2017 op sportpark ‘t heidefjild in Jubbega. In het seizoen 2014/2015 waarin Jubbega degradeerde uit de derde klasse, heeft het tot nu toe enige ontmoetingen tegen Dwingeloo verloren.

Na de spannende bekerthriller tegen De Griffioen en de gewonnen uitwedstrijd tegen Havelte, heeft de selectie laten zien over extreem veel inzet en karakter te beschikken. Want in beide wedstrijden wisten ze een achterstand om te buigen naar winst. Dit ook nog eens met spelers die nog niet zoveel wedstrijden dit seizoen in de basis hebben gestaan. Ook voor komend weekend zal het voor de hoofdtrainer weer een puzzel zijn om de sterkste elf op te stellen. Dit ook weer door enkele blessures en schorsingen. Daarnaast staat er momenteel geen maat op Kevin v/d Belt, met 14 goals is hij momenteel de gedeeld topscorer in de derde klasse.

Voor Dwingeloo als de huidige nummer 5 is het een wedstrijd, waarbij winst aansluiting bij de top 4 is. Anders vallen ze terug in de middenmoot. Dwingeloo beschikt over een zeer solide verdediging. Met 6 tegendoelpunten is het de minst gepasseerde verdediging in deze klasse. Echter aan de andere kant scoort het dit seizoen niet zoveel als afgelopen seizoenen. Terwijl ze wel over zeer gevaarlijke aanvallers beschikt, waar de verdediging van Jubbega voor gewaarschuwd is. Melvin Koning (vorig jaar 27 keer gescoord) en de teruggekeerde Sander Nijstad (afgelopen twee seizoenen Olde Veste) hebben echter nog maar 3x gescoord. Hopelijk voor de Jubbega supporter staat hun vizier komende zondag ook nog niet op scherp.

Kortom weer grote belangen voor beide ploegen. Dus kom komende zondag, om Jubbega in het jaar 2017 nog eenmaal aan te moedigen en ze naar de winst te supporteren. Aftrap 14:00 uur op sportpark ‘t Heidefjild te Jubbega.

Reageren