Bert Koning: De regelneef

Geplaatst:

Het seizoen loopt op zijn einde. Hier en daar worden de prijzen verdeeld en zien de ploegen in de onderste regionen de degradatiezone steeds dichterbij komen.

Nieuws van de week was natuurlijk de overwinning van 40-0 die PJC behaalde op een, met negen spelers startend, Borgercompagnie. In een standaardteam mag dit natuurlijk nooit gebeuren en deze belachelijke score zorgt voor een devaluatie van de voetbalsport. Nee, neem dan een voorbeeld aan de leider van het tweede team van WVV. Deze flamboyante, bebaarde en zonnebril dragende assistent van trainer Valeton, weet wekelijks een vreemdelingenlegioen op de been te krijgen, om uit te komen in de reserve hoofdklasse.

Volgens de laatste berichten zijn alleen barman Koos en drie oud Roodzwarten uit het plaatselijke bejaardentehuis De Renselheerdt nog niet benaderd om te spelen in het tweede team van de Winschoter voetbalvereniging. Verder zijn het namen…namen…namen… Al weken hoor je niks anders langs de lijnen aan het sportpark aan de Stikkerlaan. Namen van geblesseerden, namen van geschorste spelers, namen van oude spelers, namen van jonge spelers. Al deze namen om elf namen op het bordje te krijgen voor de wedstrijden van ons tweede elftal.

Het rode eendje, de Deux Chevaux, stond vandaag ook weer geparkeerd op de gebruikelijke privé parkeerplaats bij de gebouwen van Lentis. Bij frequente bezoekers van het sportcomplex komt direct één naam naar boven: Ard Kroepoek Deze leider, regelneef, jeugdtrainer bekleedt honderd en één functies binnen en buiten de club. Dit seizoen heeft de voormalig top-wielrenner van de Stormvogels uit Veendam de taak van het leiderschap van het tweede op zich genomen. Zittend op de tribune, met mobiel in de hand, wist hij vandaag wederom een team voor morgenvroeg op de been te krijgen. Hoe het gaat aflopen lezen we morgen weer op voetbal.nl, waar de eindstand tegen twaalf uur wel zal verschijnen, maar één ding is zeker; Ard is dan alweer bezig om voor volgende week weer een topteam bijeen te krijgen.

Hulde…..

Bert Koning

Reageren