Bertjan Smit: CEC – Protos

Geplaatst:

Het was mooi weer. Hier zou ik het bij kunnen laten, maar dan zou ik de prachtige grasmat tekort doen. Die lag er namelijk. Alsof er rekening mee was gehouden dat er een p/d wedstrijd op gespeeld moest worden. De return van de tweeluik tussen CEC en Protos. Afgelopen zondag plaveide CEC zich via een 2-4 overwinning de weg naar een nieuw seizoen in de derde klasse. Niemand die er aan twijfelde dat er nog gekke dingen gingen gebeuren. Toch had het niet veel gescheeld of het was op verlenging uitgedraaid en dan weet je het nooit. Alleen kwam Protos daar één doelpunt tekort voor. Het bleef uiteindelijk bij 2-3 waarna er bij iedereen van de thuisploeg een zucht van verlichting werd geslaakt om die vervolgens met wat gerstenat te koelen.

Ik moet eerst even met een rectificatie beginnen. Waar ik de vorige keer schreef dat Michel Overweg met een kramp van dikke teen tot rechter oor het veld verliet bleek dit toch iets anders te zijn. Op krukken stond hij gistermiddag te kijken, omdat hij een zweepslag had van dikke teen tot rechter oor. Wat als hij wel had meegedaan? Robin Soppe moest het nu vaak alleen uitzoeken. Daar kweet hij zich bekwaam van, maar met zijn maatje erbij had ik het nog moeten zien. Trainer Geert Aalderink verraste mij in zijn, achteraf, laatste wedstrijd door nog eens met een andere opstelling te komen. Reinier Pruim had hij op het middenveld geposteerd. Bij speelde vanaf het begin de talentvolle Bram van der Veen. Ook was de spelstijl door trainer Martin Koppenol aangepast. Zo lieten ze soms ook combinatievoetbal zien in plaats van iedere keer de lange bal. Zo werd Robin Soppe na 10 minuten prachtig weggestuurd nadat Tim Nikken in de opbouw had verloren. Helaas voor Soppe was de weg te lang. Het was al de derde kans voor Protos op dat moment. De ploeg geloofde er nog steeds in dat het mogelijk was om er tenminste een verlenging uit te peuren. Of men bij CEC al met de gedachten op de feestweek was weet ik niet, dat het niet best was weet ik wel. Zelfs als Protos na 28 minuten op 0-1 komt is er geen sprake van plotselinge belevingsactiviteit. Die 0-1 was ook een voorbeeld van het veranderde voetbal van de ploeg uit Steenwijksmoer. Waar iedereen verwachte dat Roy Mittendorff de bal hoog zou inbrengen speelde hij de bal subtiel op de lopende van der Veen. Die toucheerde de bal ligt zodat hij binnengaat. In het juichen is hij nog zoekende getuige het Dolberg juichen. Zo’n 5 minuten later is Robin Soppe dichtbij de 0-2. Alleen gaat zijn boogbal net naast. In de 38e minuut wordt het uit het niets en ook nog eens onverdiend 1-1. Ja, het was een prachtige goal van Tom Rengers die de bal prachtig in de kruising schoot. Op slag van rust is er nog een kans Rik Meijerink, maar scheidsrechter Hansen noteert 1-1 als ruststand.

Direct na rust is er een schot van Marc Timmer. Keeper Tim Bakker liet, net als in de heenwedstrijd, de bal los maar had geluk dat er al voor buitenspel gevlagd en gefloten was. Eén minuut later staat het 1-2. Nu gaat de bal van Robin Soppe er wel in en laat keeper Stan de Boer kansloos. Supporter Geert “Stormvogel” Koops heeft het niet meer. Het kan toch niet zijn dat zijn cluppie het zo moeilijk heeft. Toch wel Geert. CEC probeert wat meer te voetballen en druk te zetten. Tot resultaat komt het, vooralsnog, niet. Ook de wegdraaiactie van Ruud de Groot met goed schot, alsmede het schot van zijn broer Sander brengt niets. Het zijn ook hun laatste acties. Ze worden gewisseld voor Fabian Scherpen en Niko de Boer. In de 61e minuut is er een klein opstootje waarbij Roy Miitendorff van geluk mag spreken dat hij geen rode kaart kreeg. Het was echt een vuistslag Roy. Als de situatie bekoeld is besluit Rengers dat het weer eens tijd wordt om aan het spel mee te doen. Zijn schot eindigt op de paal. Een poging van Hessel Doek wordt gered door de Boer. Ook Protos heeft gewisseld, maar het zijn niet echt toegevoegde waarden voor het team. Ook al moet Tomas Been redding brengen op een poging van Roy Supheert. Uit de tegenaanval is er een evenzo goeie redding van Michel Soppe. Zo’n kwartier voor tijd wordt het 2-2. Op de rand van buitenspel gaat Scherpen op Bakker af. Zonder zelfzuchtig te zijn legt hij de bal breed op de ingevallen Leon Harms. Via onderkant lat gaat de bal binnen. Dat zou toch wel het einde betekenen hoor je Geert denken. Nee hoor, want een paar minuten later schiet Robin Soppe, met links, de 2-3 binnen en zijn er nog 10 minuten om ook de vierde te maken. Het zweet breekt Geert uit en de zakdoek op zijn hoofd zit er gelukkig niet voor niks. Door de aanvalsdrift van Protos komt er meer en meer ruimte voor CEC. Er zijn dan ook nog kansen voor Scherpen, twee schoten van Jos Prummel en een kans voor Timmer. Echte kansen om er 2-4 van te maken komen er voor Protos niet meer zodat het bij 2-3 blijft.

Voor CEC betekent dit handhaving met de hakken over de sloot. Voor Protos is er nog een kans middels een tweeluik tegen Kwiek. Of Overweg er dan weer bij is? Zou voor Protos een opsteker zijn. CEC begint volgend seizoen helemaal opnieuw met nieuwe trainers en spelers. Geert Aalderink moet ondanks deze handhaving volgend seizoen toch op vierde klasse niveau beginnen met Titan. En Geert Koops? Die zal wel zingen over de boorden van het IJsselmeer en meer van die smartlappen. Tot volgend seizoen.

Bertjan Smit

Reageren