Bertjan Smit: CEC – Twedo

Geplaatst:

Wat het effect op de wedstrijd geweest zou zijn komen we nooit te weten, maar het zou het wedstrijdbeeld er wel anders hebben laten uitzien. De 4e minuut van de wedstrijd zullen ze bij TWEDO nog lang heugen. Uit een afgeslagen vrije trap komt de bal uiteindelijk bij Mark Rabbers voor de voeten. De aanvoerder bedacht zich niet en schoot binnen. Net na dat hij begon te juichen volgde er een fluitsignaal van scheidsrechter Achttien. Die ging af op het advies van zijn assistent bij CEC, ElekTrOM Van der Zwaag en bepaalde dat het buitenspel was. Dit was op geen twee meter na zo, maar toch telde de goal niet. Zo behoedde ElekTrOM CEC voor een achterstand. Nogmaals, hoe het dan verder was gegaan weet niemand, maar wellicht had trainer Marc Hegeman zijn gelederen beter gesloten weten te houden. Nu deden ze tot de twintigste minuut voetballend nog mee. Toen viel de 1-0 en was het feitelijk gedaan. Tot ze vijf minuten voor tijd 3-1 maakten, bijna direct gevolgd door de 3-2. Daar bleef het bij, zodat het moment uit de 4e minuut een bitterzoet nadenkmoment werd voor de ploeg uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Zoals gezegd voetbalde TWEDO de eerste twintig minuten goed mee en waren ze in deze fase zelfs iets beter, zonder tot noemenswaardige kansen te komen. CEC daarentegen had die wel. Zo was er een schot van Tomas Been, een buitenkant voet actie van Nick Veenstra en ook Marc Timmer zag zijn schot er niet ingaan. Het was vooral de ruimte op het middenveld waarvan de thuisploeg profiteerde. Niet alleen de middenvelders van CEC bespeelden die zone, ook de backs (Ruben Bergman en Daniël Berens) lieten zich daar vele malen zien. Waarbij zij wel vaak gezien werden als de opbouwende factor. De diepe en lange bal werd dan ook vaak gekozen. Na 20 minuten viel de 1-0. Op rechts werd Fabian Scherpen gevonden en uit diens voorzet scoorde Veenstra de openingstreffer. Vlak hierna volgde er een prima aanval over de schijven Been-Tom Rengers-Been-Scherpen-Rengers. Een goal leverde het niet op. Ook Scherpen zelf scoorde niet nadat hij zichzelf prima vrijliep. Scherpen was niet alleen met het spelletje bezig, maar ook met het publiek. Een discussie met een supporter van TWEDO ging hij niet uit de weg. Focus je op het spel zou ik willen zeggen. Bij TWEDO was linksback Brian Kruit de zwakste schakel. Een rechtspoot op linksback is niet je van het. Als jullie niet weten hoe het moet zal ik het maar voordoen zal Matthijs Kok gedacht hebben. Via Bergman en Veenstra werd hij vrijgespeeld. Zijn verwoestende schot belandde in de linker benedenhoek, keeper Rick Manting kansloos latend. TWEDO zag een kopbal van Martijn Zantingh over gaan. Zantingh kon vrij koppen, omdat niemand bij CEC oplette. Been kreeg nog geel. Dit kwam doordat de assistent scheids van TWEDO, Wesseling, vlak daarvoor blijkbaar in de zon keek toen de bal een meter uit was. Of zal het een kleine genoegdoening zijn geweest? De rust werd met 2-0 bereikt.

In de tweede helft bracht Hegeman al zijn tweede wissel. Kwikstaartje Iwan Immink kwam voor de tegenvallende Robert Torenbosch. Het probleem op het middenveld was hiermee niet opgelost. Ook Erwin van Oosten had gewisseld. Jordy Eggengoor verving Berens. Een schot met links van Timmer was het eerste wapenfeit. CEC bleef de bovenliggende partij. Zo was er een schot van Veenstra. Tim Nikken mocht van achteruit vrij doorlopen om de bal voor te zetten op de ingevallen Ruud de Groot. Verder dan een corner kwam het niet. Veel balbezit betekent er iets meedoen. Dus niet zoals keeper Gerben Springer op een gegeven moment deed. In plaats van de bal meegeven aan Nikken voor opbouw van achteruit koos hij voor een lange bal die terecht komt bij? Juist, zijn collega aan de andere kant. Toch volgde er uit de overmacht de 3-0. De korte pass van Timmer op Veenstra was van subliem niveau. Direct hieruit kon hij doorlopen en de bal weer terugkrijgen om die vervolgens binnen te schieten. Game over zou je zeggen. Voor Timmer in ieder geval wel. Hij werd vervangen door klokkijker Stefan Kanga. Die leidde bij één van zijn eerste balcontacten balverlies van waaruit Immink een kans kreeg. Springer bracht redding. Ook bracht Springer redding op een bal die door de muur ging bij een vrije trap op rand zestien-meter. Drie keer is scheepsrecht en uit een corner was het in de derde poging eindelijk raak: Koos Timmerman schoot de bal uit de draai linksboven in de hoek. Er waren nog ongeveer 5 minuten te spelen. En het werd zelfs nog 3-2. Waar Springer eerder koos voor een lange bal in niemandsland koos hij er nu voor om ver naast zijn goal staand toch op te gaan bouwen en hiervoor Been probeerde in te spelen. Die verloor de bal en Rabbers zette zijn voet direct tegen de bal. Springer was er niet en zo viel de bal binnen: 3-2. Gelukkig voor Springer en alle anderen van CEC floot scheids Achttien even later af zodat CEC ongeslagen blijft en men zondag de kraker speelt tegen het eveneens ongeslagen Dalfsen. Speelt men dan net zo als in het laatste kwartier dan is het de ongeslagen status kwijt. TWEDO gaat op bezoek bij Gieten. Hoe de assistent scheids daar heet weet ik niet, maar aan die van CEC zullen ze niet graag herinnerd worden.

Bertjan Smit

Reageren