Bertjan Smit: Dennis

Geplaatst:

Dennis stopt. Een hard gelag voor al zijn fans. Dennis is in dit geval Telgenkamp. De keeper van FC Emmen die nu de rol van reserve-keeper met verve vervuld. Een positie die bij hem past, want Dennis is geen geweldige keeper. Nu is hij daarin niet de enige en hij hoeft zich er zeker niet voor te schamen, want ik zag gisteren Neuer ook een blunder van jewelste maken. Alleen heeft Dennis, nu, ook gewoon geen postuur om keeper op Eredivisie-niveau te zijn. Log zou ik het willen noemen. Tuurlijk hield Lukkien hem ten alle tijde de hand boven het hoofd. Hij was tenslotte de keeper die in de goal stond ten tijde van de historische promotie. Maar je kan iemand daar niet eeuwig op blijven voorselecteren. Keeper zijn is een buitengewone functie die om speciale vaardigheden vraagt.

Een lenig en soepel lichaam is daar één van. Dat heeft Dennis gewoonweg niet (meer). Zestien jaar betaald voetbal eindigen dus op de bank bij FC Emmen. 47 keer hield hij de 0 in 164 officiële wedstrijden voor de FC. Kon minder qua cijfers. Zijn fysieke gesteldheid was ook de oorzaak dat het na iedere wedstrijd die hij speelde weer over hem ging en de daaraan gekoppelde nederlaag. Keeper zijn bij een ploeg die verliest is ruk, want je ligt nog meer onder een vergrootglas dan je falende medespelers. Als Emmen die eerste wedstrijd tegen VVV gewoon in de buutse had gehouden was het voor Dennis ook wat makkelijker geworden. Dat gebeurde niet en werd het dus een repeterende factor. Alsof hij na elke training of wedstrijd direct doorreed naar de gele M om zijn frustraties weg te eten. Dennis heeft gewoon een moeilijk keeperslichaam.

Daar lopen er meer van rond, alleen niet op het hoogste niveau. Het stoppen van Dennis en het misschien gaan spelen bij een mooie amateurclub is geen onlogische keuze. Al zal de rol van keeper bij welke amateurclub dan ook hetzelfde zijn als bij FC Emmen. Bij een fout ben je de pispaal van de club en bij een heldenrol komt dat pas weer ter sprake als je gaat stoppen. Dennis, wat je ook gaat doen, maak de keuze waarvan jij denkt dat het de beste is en waarvan ik hoop dat je er het meeste plezier en voldoening uithaalt.

Bertjan Smit

Reageren