Bertjan Smit: DZOH 2 – The Knickerbockers 2

Geplaatst:

Zaterdag is de mooiste dag van de week. Je wist als je als toeschouwer keek; nu ga je heel wat beleven. Onder dat motto toog ik zaterdag jongst leden op Fox sports prime time tijd naar de Rietlanden om voor de verandering eens een wedstrijd tussen typische zaterdagclubs te aanschouwen. Niet de hoofdmachten, maar de tweede elftallen. Die van DZOH en the Knickerbockers. U weet wel. De studerende types als van Binsbergen, Kerstens en Kamphuis. Verpakt in een vereniging met duidelijke statuten, die vooral na afloop gelden. Op papier een topper in de reserve 1e klasse tussen de nummers 1 en 2. In de uitvoering van afgelopen zaterdag de benaming topper onwaardig. Er was zelfs een stadionspeaker ingehuurd. Een minuut stilte ter ere van de veel te vroeg overleden Mark van der Kolk zat er evenwel niet in. Ondanks het mooie weer een sof van een wedstrijd die door de ploeg uit Groningen in de 9e(!!!!) minuut van de blessuretijd werd gewonnen: 1-2. Hierdoor staan beide ploegen weer op gelijke hoogte in de race om het kampioenschap.

Studenten zijn wel in voor practical jokes en zo hadden zij als assistent scheidsrechter de naam T. Doek doorgegeven. Een der reserves droeg zelfs een trainingsjas van ZFC Zuidlaren. Ook hun rugnummers waren allesbehalve logisch, maar er zal een reden voor zijn. De keeper had nummer 1, maar moest die vlak voor het beginsignaal van scheidsrechter Annen uitdoen. De scheids had een gevalletje Ed Jansen, vlak voor het begin erachter komen dat beide keepers een tenue dragen wat niet bij de rest past. Mooi op tijd. Op een werkelijk dramatisch veld werd er dan toch begonnen. Het begin is voor DZOH. Bij balbezit schuift de linksback door naar het middenveld en de linkshalf gaat dan dichter bij de voorwaartsen spelen. Op zich mooi bedacht, ware het niet dat de voorwaartsen practisch onbereikbaar waren. Ook het feit dat de linkshalf rechtsbenig is en de rechtshalf linksbenig verwonderde mij. Hoeveel x het niet voor kwam dat beide half spelers verkeerd uitkwamen met hun goede been is ontelbaar. Gevaarlijk wordt de thuisclub dan ook niet. Net zo min the Knickerbockers. Eerste opwindende actie is na 26 minuten spelen als de linkshalf van DZOH op de achterlijn van de 16 zijn directe tegenstander tunnelt. Ook het gegeven dat in de 36e minuut de eerste corner valt, geeft de zwakte van de aanvallen weer. Een eerste helft om gauw te vergeten eindigt dan ook bloedeloos in 0-0.

De tweede helft wil ook de studentenploeg aanvallend iets laten zien. Men zoekt vooral op links nummer 66, Mario Dangue Queta. Aanvoerder en rechtsback Ivar van Os heeft er dan ook wat meer mee te stellen dan voor rust. Het levert TKB enige corners op. Hieruit weet men in de 62e minuut de 0-1 te maken. Job Meijdam is de doelpuntenmaker. Erg lang val er niet te genieten, want twee minuten later staat het gelijk. Nummer 10, de linkshalf, scoort de gelijkmaker. Een hoog rendement van hem. Feitelijk één bal in de gehele tweede helft goed raken en dan ook nog scoren. Het kan minder. Intussen is de wissel-express ook op gang gekomen. Op dit niveau mag men blijkbaar 5x wisselen per elftal. In mijn ogen veel te veel, daar de meeste wissels niks toevoegen aan het geheel. De ingevallen Edwin Stoer toont alleen maar zijn frustratie en is met randzaken bezig. De terugrit in de Qbuzz-bus kan hij gebruiken om zijn zonden te overdenken. Er wordt dan ook 10x (!!!!!!!) gewisseld. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd krijgt TKB nog een corner. Het levert gevaar op, maar voor DZOH. De afvallende bal is voor nummer 17, maar die kiest er op het laatste moment voor om de bal af te spelen in plaats van zelfzuchtig te zijn. Zo lijkt de papieren topper in een passend gelijkspel te eindigen. Lijkt, want scheidsrechter Annen laat geruime tijd doorspelen. Zo lang zelfs dat TKB de winnende goal maakt. Een indraaiende vrije trap wordt binnen gekopt en zodoende wint TKB met 1-2.

Teveel van het goede krijgen ze daar wel mee, want gezien het geboden spel had geen enkele ploeg recht op de overwinning. Daarvoor was het spel te slecht. Of zal het door het veld gekomen zijn? Feit is wel dat de strijd om het kampioenschap weer helemaal open is. Dat is misschien het enige leuke aan het geheel. Alhoewel, de gehaktbal van DZOH mocht er ook zijn.

Bertjan Smit

Reageren