Bertjan Smit: FC Ter Apel’96 2 – Musselkanaal 2

Geplaatst:

Vlak voordat club-icoon Anno d’Haan de vernieuwde Grand Kantine van FC Ter Apel’96 opende middels het doorknippen van een lint sprak voorzitter Jan Buining nog even tot Musselkanaal. Hij feliciteerde hen met de verdiende overwinning. Dat klopte als een zwerende vinger. Voordat de kantine dus werd heropend werd er dus eerst een wedstrijd gespeeld tussen de tweede elftallen van Ter Apel en Musselkanaal. De ploeg van trainer Fre Lokken ging er met een 0-2 overwinning mee vandoor. Zoals de voorzitter al zei, verdiend.

Op 16 maart 2014 zag ik ze voor het laatst: Waldorff en Stattler. De geuzennamen voor respectievelijk trainer Geert van der Tuuk en zijn assistent Erik van der Velde. Ze hadden het druk aan de kant. Zo moest van der Velde al na 3 minuten zijn capaciteit als verzorger laten zien. Met verve deed hij dit, al kon hij niet voorkomen dat er toch direct gewisseld moest worden. Het veredelde A-elftal van beide heren was niet opgewassen tegen de ploeg van Lokken. Niet dat Musselkanaal nou zo goed speelde. Nee, ze waren overal net iets eerder bij en hadden fysiek ook wat meer in de melk te brokkelen. Bij de ploeg van van der Tuuk stond achterin nummer 15. Zo oud was hij volgens mij ook. Maar hij was niet groter en breder dan 2 pakken melk. Het zei veel. Ook de aanwezigheid van Jeroen Schoonbeek hielp niet. Schoonbeek diende ritme op te doen, maar ik denk dat hij blij was dat hij in de tweede helft uit zijn lijden werd verlost. Zonder gevaarlijk te zijn geweest, want Lokken had zijn spelers blijkbaar geïnstrueerd om bij elk balbezit van Schoonbeek erg kort te zitten. Hierdoor werd hij geneutraliseerd. Bij rust staat het 0-1. Een goal die na 17 minuten op het bord stond.

Binnen deze wedstrijd speelde zich nog een wedstrijd af. Die tussen de gebroeders Dam. Bij Ter Apel stond Jarno Dam in de goal terwijl Musselkanaal Kevin Dam in de basis had staan. Vader Erik en moeder Grada waren als Zwitserland. Neutraal dus. De onderlinge tweestrijd werd dus gewonnen door Kevin. Hij maakte de nasmaak bij zijn jongere broer nog zuurder door zelf de 0-2 binnen te koppen. Zo zal hij deze week wel een paar steken onder water uitdelen aan zijn broer. Die zal er rekening mee moeten houden dat er nog heel wat moet gebeuren bij Ter Apel willen ze punten pakken. Voor de heren trainers dus een schone taak dit te bewerkstelligen. Musselkanaal is dus goed begonnen aan de competitie en wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen CEC. Kunnen ze kijken hoe de vlag er dan bij staat. Het is te hopen dat de uitslag beter zal zijn dan die van het eerste een dag later.

Na afloop draaide het dus om de heropening van de kantine. Vroeger trad volkszanger Andries er regelmatig op. Door de verbouwing is het nu meer een plek voor Caro Emerald. Een Grand Kantine is het geworden. Nazitten heet vanaf nu loungen. Een snack heet amuse en een BJ’tje is verworden tot gerstenat. Een fikse verandering, alleen is de kantine er niet groter door geworden. Dat dan maar een andere keer realiseren.

Bertjan Smit

Reageren