Bertjan Smit: Titan – Witteveense Boys’87

Geplaatst:

NIEUW WEERDINGE – De wirwar aan temperaturen deed menig voetbalclub verstijven en zo het ronde lederen monster te laten voor wat die was. Het werd voor menigeen dan ook koekhappen en klaverjassen in plaats van voetbal.

Behalve dan in Nieuw-Weerdinge. Daar werd er zowel op zaterdag als zondag gespeeld. Gekeken naar de veldomstandigheden op het tijdstip van 14:00 uur kon ik concluderen dat menig wedstrijd gerust gespeeld had kunnen worden. De eis dat daar waar op gespeeld moet worden ijsvrij is was bij Titan aanwezig. De kwaliteit van het veld was misschien niet je van het, maar dat zou ook zo geweest zijn als er geen vorst was geweest. Er werd dus gespeeld, maar een wedstrijd werd het nooit. Titan versloeg Witteveense Boys’87 met duidelijke cijfers: 5-0.

Of zullen ze in Witteveen denken dat de 10e minuut hun de das heeft omgedaan. Volgens de Witteveen supporter die naast mij stond had het wel invloed kunnen hebben. In die minuut scoorde Witteveen een, volgens velen, goudeerlijk doelpunt. Alleen assistent-scheids Jacob Baas vlagde voor buitenspel terwijl de bal werd teruggelegd en scheidsrechter Dorgelo nam dat signaal over en ontnam Witteveen dus de voorsprong. De Witteveen supporter vond het schandelijk en vond Baas vanaf dat moment een waailap.  Het had eigenlijk al 1-0 voor Titan moeten staan op dat moment, want vlak daarvoor kreeg eerst Jos Smidt de kans nadat Dorgelo het vlagsignaal van de assistent van Witteveen, Corne Koopmans, negeerde. Smidt faalde en uit de rebound had Marko Mihalj nog de kans, maar die stond wel buitenspel. Mihalj die vorig seizoen clubtopscoorder was bij NWVV heeft het scorend vermogen (nog) niet. Als je steevast vanaf links blijft opereren zal dat ook weinig gebeuren denk ik. Titan was veel directer in zijn spel naar voren. Geholpen door het feit dat de laatste linie van de bezoekers erg veel ruimte weg gaf en elkaar geen rugdekking gaven. Over rechts probeerde Harm-Jan Moesker dan ook keer op keer die ruimte te bespelen.

Hij stopt veel energie in zijn acties, maar het rendement moet wel omhoog. Zo pakte hij met een perfecte sliding de bal af van zijn tegenstander om vervolgens een pass te geven die nergens terecht kwam. De tegenslag uit de 10e minuut had nogal wat invloed op de Boys, want ze lopen er gelaten bij en worden daarna compleet weggespeeld. Zeker nadat de 1-0 viel. Keeper Jarie Hooijer van de Boys nam een te korte doeltrap en die werd door Rick Hendriks afgestraft. Twee minuten later staat het al 2-0 door een kopgoal van Moesker uit een voorzet van Dennis Faber. Een vrije trap genomen door Thijs Uineken bezorgt keeper Remon Poede nog wat werk, maar dat is het ook wel zo ongeveer. Tien minuten voor rust wordt het 3-0 door Smidt. Kevin Faber had vlak daarvoor ook een doelpunt in gedachten, maar zijn uitvoering van een volley uit een terug gelegde corner was een echte NBA-bal. Moesker daarentegen voelt zich wel thuis en maakt ook weer koppend de 4-0. Als vlak voor rust Mihalj er 5-0 van maakt uit een voorzet van Hendriks kan de tweede helft schriftelijk worden afgedaan.

Toch werd er aan begonnen en Lenie uut Witteveen moedigde hartstochtelijk haar ploeg aan. Trainer Cees Huizing had twee keer gewisseld, waardoor Uineken een linie naar achteren ging. Een speler met een fluwelen linker die gerust hogerop kan spelen. Ook Remon de Koning heeft een aardige linker, maar die moet wel echt zin hebben als hij er iets mee laat zien. Eén van de wissels die gebracht werd was de pas 15-jarige Matthijs Blanc. Het maakte allemaal geen verschil. Titan vond het ook wel goed en gaat te weinig op zoek naar meer goals. Smidt van Titan was helemaal niet zichtbaar. Pas vlak voor tijd kwam hij in een situatie voor waarin hij aanwezig was. Eigenlijk rijp voor een wissel, maar die bleef hem bespaard. Scheidsrechter Dorgelo floot niet één van zijn beste wedstrijden. Overtredingen zag hij niet en een perfect uitgevoerde verdedigende kopbal van Jelmer Deuling beoordeelde hij wel als overtreding. Witteveen kreeg een vrije trap op een Uineken afstand. Slim als hij was speelde hij de naast de muur staande Marc Hooghwerff aan.

Die was er blijkbaar niet van uit gegaan dat hij de bal kreeg( waarom ga je er dan staan?) en mistte. Ook een schot van Bob”Herr”Seele redde het niet tot in de goal. De laatste wapenfeiten zijn voor Titan. Tim Kollmer draaide als een volleerde tenniser om zijn as om zodoende met links uit te komen. Zijn afwerking was wat aan de hoge kant. Moesker is ook nog dicht bij een goal, maar kon vanaf 5-meter de bal niet goed raken. Zo bleef de ruststand ook als eindscore op het bord staan, want Dorgelo floot na 41 minuten in de tweede helft af. Blijkbaar had hij nog meer hobby’s met de fluit. Zoals al gezegd hadden ze die tweede helft ook schriftelijk af kunnen doen, maar ja daar betaalde ik geen entree voor natuurlijk. IJs en weder dienende mogen beide ploegen volgende week ook weer de wei in. Voor deze wedstrijd hoeft men niet op een doordeweekse dag terug te komen. Dit in tegenstelling tot al die andere clubs. Het worden nog drukke weken voor de clubs en KNVB. Zullen ze weer met een andere opzet komen van de competitie? De tijd zal het leren.

Bertjan Smit

Reageren