Bertjan Smit: Weerdinge – CEC

Geplaatst:

In het hedendaagse voetbal is het gebruikelijk om te rouleren met spelers. Dit om tot de juiste verhouding arbeid/rust te komen. Of dit nou ook nodig is in het amateurvoetbal betwijfel ik, feit is wel dat het Weerdinge wat ik gisteren zag ten opzichte van drie weken terug op nog al wat plaatsen en namen is veranderd. Ook bij CEC is het een wekelijkse verandering van opstelling. Er zullen zeker redenen voor zijn, standvastig is het in ieder geval niet. Toch viel er meer te beleven dan bij de vorige derby tegen Ter Apel. Via een 0-0 ruststand en een 0-2 tussenstand maakt Weerdinge er toch nog een, verdiende, 2-2 van.

Zoals gezegd nogal wat andere namen en positiewisselingen bij de ploeg van Jan Marc Bosman. Zo staat good old Evert Bos in de basis. Dan weet je dat het veld lang blijft, want anders is het voor Evert niet te belopen. CEC probeert veelvuldig over links Leon Harms te bereiken. Harms komt vaak in balbezit, maar zoekt dan te weinig zijn directe tegenstander op. Uit balverlies van Niels Werkman zet Harms de bal voor, maar Bos redt de situatie. Voor Weerdinge is Willem van Loenen de eerste die dicht bij een goal kan komen, alleen is zijn vrije trap te zwak om Gerben Springer in moeilijkheden te brengen. Speldenprikjes meer zijn het niet. Na iets meer dan een kwartier een noemenswaardig moment. Uit een ingooi van CEC, die volgens de harde kern van Weerdinge voor hun club is, wordt uiteindelijk Nick Veenstra vrijgespeeld. Die gaat op keeper Sjoerd Wolters af en passeert hem. Wolters trekt aan de noodrem en kan met rood vertrekken. Dat zou je denken, ware het niet dat scheidsrechter Tuinstra iedereen om de tuin leidde en geel gaf. De vrije trap wordt hopeloos genomen door Ruud de Groot. Geel ziet direct daarna ook Ruben Bergman, waar het volgens de harde kern ook rood moest zijn. Doordat Bos het veld dus lang maakt ontstaat er tussen de achterste en middellinie veel ruimte waarvan CEC niet profiteert. De voorwaartsen van de thuisclub worden mondjesmaat bereikt. Ook de opbouw bij CEC is slecht. Zo speelt Nico de Boer pardoes de bal in de voeten van de tegenstander, ziet Daniël Berens zijn te korte terugspeelbal bijna afgewerkt worden door Aaron Brinks. Tim Nikken pleegt nog een schotje, maar dat was het voor de bezoekers wel zo’n beetje de eerste helft. Het laatste kwartier kan Weerdinge met gemak op voorsprong komen, maar dan moet je de kansen wel benutten. Zo is er een kans voor Murat Sahin na aangespeeld te zijn door Mahir Salaah Saalim. Robert Miskovic schiet de bal binnenkant paal en vlak voor rust wordt Brinks door Jaimy Wessels weggestuurd. Die ziet Miskovic er beter voor staan , maar speelt de bal te breed. Weg kans op een goal, zodat de rust met 0-0 wordt bereikt.

Het begin van de tweede helft is voor CEC. Het zo bekende kwartiertje. Zo schiet Berens in de eerste seconden voorlangs. Harms krijgt geel voor een domme corrigeeractie en redt Wolters op een inzet van Fabian Scherpen. Op het einde van het kwartier valt de 0-1. Gemaakt door Veenstra, die eigenlijk rijp was voor een wissel. Maar wie zou er dan in de spits moeten spelen? Via Nikken en de Groot komt de bal bij geheel vrijstaande Veenstra die dus binnen schiet. Niet Veenstra maar de Groot wordt gewisseld. Marc Timmer komt er in en ziet gelijk zijn ploeg op 0-2 komen. Bos begaat een overtreding op Harms binnen de 16 en Tuinstra fluit voor een strafschop. “Ik raakte hem niet eens”, riep Bos nog, maar dat was weinig doeltreffend om de zaak terug te draaien. Tom Rengers schiet de strafschop binnen en is zo topscorer van deze klasse. Wellicht nog plezier hebbende van de voorsprong is de organisatie bij CEC weg. Brinks profiteert hier van en maakt de 1-2. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van 5 minuten. Dus nog tijd genoeg om tot de gelijkmaker te komen. Of tot een uitbreiding van de voorsprong. Het wordt het eerste. Ik denk niet dat Saalim ooit van Klaus Fischer heeft gehoord, zijn fallrückzieher was ook niet de allermooiste ooit gemaakt, maar op twee meter van de goal maakt hij met een omhaaltje de gelijkmaker; 2-2. Toch een behoorlijke domper voor CEC om een 0-2 voorsprong uit handen te geven. In het totaalplaatje is het wel verdiend. Timmer krijgt voor zijn eerste overtreding geel en Wolters keert nog een schot van Veenstra. Scheids Tuinstra speelt ook nog een hoofdrol op het laatst. De ingevallen Jos Prummel wordt onderuit gehaald in de 16 door Maikel Kroeze. Strafschop waardig moment, maar Tuinstra wimpelt het weg. Misschien dat hij de woorden van Bos weer hoort. Zo kreeg Rengers niet de kans om zijn doelpunten aantal uit te breiden. Zijn gele kaarten arsenaal wel. Het is het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Zo eindigt die dus in 2-2, waarmee Bosman in zijn nopjes zal zijn en Erwin van Oosten in mineur. Ze hebben allebei weer een week de tijd om via welke wisselingen dan ook tot een aanvaardbare opstelling te komen om de volgende ronde de strijd aan te gaan met respectievelijk SVV en Sleen. Heerlijk om zo’n brede selectie te hebben.

Bertjan Smit

Reageren