Clubmens (29): Goos Boers

Geplaatst: door

WILDERVANK –  Een onderwerp waarin kort aandacht zal zijn voor mensen die betrokken zijn bij hun club.  Spelers, supporters, bestuursleden, mensen bij de kassa, programma verkopers, kantine vrijwilligers, omroepers, elftalleiders, trainers, verzorgers, grensrechters, scheidsrechters, kortom alles wat maar met een club te maken kan hebben.

door Gert Meulman

Goos Boers is lid van Wildervank sinds 1957. Hij heeft eerst alle teams in de jeugd doorlopen om daarna bij de senioren te spelen, “ik zweefde wat tussen het 1e en het 2e team.” Hij speelde met o.a. Teun Gerrits, Joop Molema, Jan Prins , Jan Hendrik Bloem (bijnaam de blonde pijl), Willy Wever, Henk Hollemans. Trainers die hij meemaakte waren o.a. Okko van Wijk, Geert Vleems en Max Rosies. Op zijn 30ste is hij gestopt en een kampioenschap heeft hij als speler niet meegemaakt.  Wel werd hij in die tijd jeugdtrainer van diverse jeugdteams en dat heeft hij zo’n 40 jaar volgehouden. Vorig seizoen is hij hiermee gestopt. Op dit moment is Goos elftaleider van het 2e elftal van de zondag, uitkomend in de reserve 1e klasse KNVB.

Bestuur

In 1976 is Goos ook nog eens onderdeel geworden van het clubbestuur. Hij deed dit o.a. met voorzitter Bakker, secretaris Roelfsema en in latere jaren werkte hij o.a. nog samen met voorzitter Nico van de Vorm. In 1977 is hij penningmeester geworden en deed dit 34 jaar. Er was toen veel werk aan de winkel. “De kontributiekaarten zelf schrijven, rekeningen maken, etc. Later ging dat allemaal over naar automatisering  in samenwerking met Roeli Gerrits-Bloem, Piet Poot en Bert Wubbeling. Noem het maar de financiële commissie, een leuke groep. In die tijd hadden we nog een clubblad die elke maand uitkwam. Ik zat in de redactie met Jan Kor. Toen de reclame uitingen zoals reclameborden en shirt reclame opkwamen ben ik me daar mee gaan bemoeien. Nu heet dat sponsorcommissie en daar zit ik nog steeds in. Dit doe ik samen met Bert Deekens  en Ger van Dijk. Dat gaat redelijk goed, mede door fantastische stersponsoren, zakenmensen die de club al jaren financieel een beste injectie geven en waar we natuurlijk zeer blij mij zijn. Overigens alle sponsoren op welk gebied dan ook, in de vorm van bord reclame, advertentie, kleding, narrow casting enz. zonder hun steun zou de club er anders uitzien. Verder maak ik nog deel uit van de zogenaamde kledingcommissie. Deze wordt gevormd door Robert Smit, Arnold Heikens, Hilda Klinkhamer, Jur Vazel, Monique Tieben en Bert Werksma. De groep zorgt ervoor dat alle teams leiders/sters, trainers/sters er picobello op staan.”

Te weinig progressie

“Slotvraag waarom ik dit doe, je bent erin gerold, het is je club en je hebt contact met mensen. De jeugd vind ik fijn maar je bent maar een onderdeel van de club en niet belangrijker dan al die mensen die zich inzetten op welk gebied dan ook. De laatste jaren is de club enorm gegroeid en zonder alle vrijwilligers is het niet te runnen. Wat ik wel jammer vind dat we op het sportieve vlak te weinig progressie boeken, ik hoop dat we daar nog een keer gaan scoren. Ook een wens is dat de gebouwen een facelift krijgen, want dat is nodig.”

Reageren