Clubmens (50) Albert en Gerjo Stegeman

Geplaatst: door

HOOGEVEEN – Een onderwerp waarin er kort aandacht is voor mensen die betrokken zijn of zijn geweest bij hun club. Spelers, supporters, bestuursleden, mensen bij de kassa, omroepers, programmaverkopers, kantine vrijwilligers, elftalleiders, trainers, verzorgers, grensrechters, scheidsrechters, kortom alles en iedereen wat maar met een club te maken kan hebben. In deze vijftigste aflevering aandacht voor vader en zoon Albert en Gerjo Stegeman, beiden als clubmens betrokken bij de voetbalvereniging Hoogeveen.  

door Gert Meulman

Over jezelf.

Gerjo: 43 jaar – in dagelijks leven werkzaam als directeur op een scholengroep bestaande uit drie basisscholen (Burgemeester Wessels Boer in Dalen, Stidalschool in Dalerveen en Markeschool in Wachtum).

Albert: 69 jaar – gepensioneerd. Daarvoor o.a. als hoofd technische dienst gewerkt bij verschillende bakkerijen (Bakkersland).

Hoe lang zijn jullie bij jullie club betrokken en op wat voor manier.

Gerjo: in 1991 ben ik bij de club op ‘Pr-gebied’ betrokken geraakt als verslaggever van de lokale omroep (Radio Hoogeveen). Daarvoor echter al supporter en in de jeugd gespeeld.

Albert: Sinds 2011 actief betrokken als vrijwilliger en bestuurslid accommodatie.

Wat doen of deden jullie allemaal voor de club.

Gerjo: Zoals hierboven aangegeven eerst als verslaggever voor Radio Hoogeveen. Later meer op Pr-gebied gedaan, zoals schrijven van verslagen voor de Hoogeveensche Courant, het maken van het clubblad en de presentatiegids en het onderhouden van de website. De eerste website is zelfs handmatig door mij ‘gebouwd’. Dit heb ik een aantal jaren ook gedaan bij SV HODO in Hollandscheveld. Ook een fantastische club! Sinds 2003 alleen weer bij Hoogeveen. Later fotografie erbij gekomen en nu maak ik tevens de samenvatting en interviews voor VV Hoogeveen TV.

Albert: In eerste instantie (2011) bij de bouw van ons nieuwe complex. Met andere vrijwilligers veel zelfwerkzaamheid verricht in het clubgebouw, bijvoorbeeld op het gebied van installatietechniek. Later alles wat met accommodatie te maken had aangestuurd (o.a. als bestuurslid). Momenteel vooral vrijwilliger accommodatie. Daarnaast help ik Gerjo met fotograferen.

Jullie maken tijdens de wedstrijden van Hoogeveen altijd prachtige beeldverslagen, hoelang doen jullie dit al en hoe zijn jullie hiertoe gekomen.

Gerjo: Vijf jaar geleden ben ik hiermee begonnen (VV Hoogeveen TV). De eerste vier jaar bestond dit vooral uit interviews na afloop van de wedstrijd met spelers/trainers. Sinds januari van dit jaar film ik ook de wedstrijden van Hoogeveen zaterdag en Hoogeveen zondag en maak ik de samenvattingen. Ik monteer deze en spreek ze ook zelf in. Hierbij betrekken we ook altijd de tegenstander middels een nabeschouwing. Ik probeer dan ook een zo objectief mogelijk verslag te maken. Doordat ik niet twee dingen gelijk kan doen, fotograferen Albert en Janet van der Weij tijdens de wedstrijden. Ik bewerk de foto’s vervolgens zelf.

Hoeveel uur zijn jullie wekelijks met dit alles bezig.

Albert: Bijna elke dag ben ik wel een paar uur op het sportpark te vinden. Op zaterdag en zondag ga ik samen met Gerjo naar de wedstrijden.

Gerjo: door de week gaat al mijn aandacht naar mijn werk. In het weekend zijn mijn werkzaamheden een pure uitlaatklep. Zaterdag en zondag ’s middags op de club (of een uitwedstrijd) opnames maken. ’s Avonds begin ik om een uur of zes met monteren, het bewerken van de foto’s en het schrijven van een verslag (alleen op zaterdag). Ik ben dan meestal rond negen uur klaar.

Waarom is Hoogeveen de club voor jullie.

Hoogeveen is een echte volksclub, waar iedereen mag zijn die hij/zij is. Gezelligheid en prestaties gaan hand in hand. Zoals het een echte volksclub betaamt is er ook altijd wel reuring. Men heeft snel zijn woordje/mening klaar, maar dat maakt het ook wel weer boeiend.

Reacties (1)

 1. ekster zegt

  Terecht dat met name Gerjo Stegeman via deze rubriek eens in het zonnetje wordt gezet.
  Met zijn foto's , interviews, verslagen , filmpjes, wedstrijdsamenvattingen enz. bepaalt hij al jarenlang grotendeels de beeldvorming rondom vv Hoogeveen.
  Natuurlijk merk je dat hij een echte vv Hoogeveen-supporter is, maar in de verslagen, nabeschouwingen en ingesproken samenvattingen valt mij ook zeker de objectiviteit van Gerjo ( zoals hij die zelf ook noemt ) op.
  Iets wat langs de lijn, en niet alleen bij vv Hoogeveen, soms ver te zoeken is.
  Verder zijn z'n verslagen i.h.a. prima leesbaar.
  Door zijn bijdragen heeft Gerjo ook sterk eraan bijgedragen dat het zaterdagteam van vv Hoogeveen volop aandacht krijgt .
  Destijds werd er ook wel betwijfeld of de beslissing van Henri Zwiers c.s.om prestatievoetbal op zaterdag te beginnen een juiste was.
  Nu is die twijfel mede dankzij Gerjo grotendeels weggenomen.

Reageren