Clubmens (66) Wytze Poort

Geplaatst: door

GODLINZE – Een onderwerp waarin er aandacht is voor mensen die betrokken zijn bij hun club. Dit keer een gesprek met Wytze Poort, een clubmens bij de zaterdagclub uit Godlinze.

door Gert Meulman

Wytze is geboren op 19 oktober in 1948 en is dus 69 jaar. Hij woont in Godlinze en is op zijn elfde levensjaar lid geworden van de voetbalvereniging Godlinze. Wytze voetbalde ongeveer tot zijn 50ste.

VW-busje

“Bij het eerste elftal ben ik niet echt doorgedrongen, Vooral bij uitwedstrijden ging ik vaak mee als invaller. Mijn vader had toen een VW-busje en ik was dan de chauffeur. Daardoor kon ik acht spelers meenemen. In het seizoen 89/90 ben ik met het vierde elftal nog kampioen geworden.”

Ballenvangers

“In 1971 heb ik samen met andere leden ballenvangers voor achter de doelen gemaakt. Dit gebeurde bij J. van Dijk in de werkplaats, waar ik toen werkte. In 1989 zat ik in de zogenaamde bouwcommissie om twee nieuwe kleedkamers erbij te bouwen.”

Bestuur

“In 1991 ben ik in het bestuur gekomen als penningmeester, daarnaast ben ik kantinebeheerder en draai ook mee in de kantinediensten achter de bar. Verder doe ik samen met hulp van anderen strepen trekken en andere terrein werkzaamheden.”

Reserve 3e klas

“In 1984 hadden we nog vijf senioren en vier jeugdelftallen. Op dit moment spelen we met een elftal in de reserve 3e klas en hebben we een 7-tal. Komt dit weer goed met meer uitbreiding? Ik hoop het wel, maar zie het zwaar zitten. Over het amateurvoetbal in het algemeen kan ik zeggen dat er spelers zijn die alleen tegen een zogenaamde vergoeding in het amateurvoetbal willen spelen.”

Reageren