CSV Apeldoorn – Staphorst; wedstrijd met grote belangen

Geplaatst: door

STAPHORST – Met nog 4 speelronden te gaan, staat Staphorst voor een aantal cruciale weken. Toch zal er per wedstrijd gekeken moeten worden wat de stand van zaken is. Allereerst zal de ploeg van Jan Vlap de reis naar Apeldoorn moeten ondernemen, om daar de degens te kruisen met CSV.

door Johan Post

De ploeg van trainer Peter Boeve heeft zichzelf door de matige resultaten van de laatste weken buitenspel gezet voor de titel. Het hoogst haalbare zou de derde plaats van de ranglijst betekenen. En laat de tegenstander van zaterdag nou toevallig op deze plaats staan. Met 6 punten voorsprong zal Staphorst de confrontatie moeten aangaan met CSV Apeldoorn. Bij winst van Staphorst is de derde plaats en deelname aan de nacompetitie nagenoeg veilig gesteld. Weet CSV te winnen, dan liggen er weer kansen voor de huidige nummer 4 uit Apeldoorn. Kortom er staat nogal wat op het spel.

Sportpark Orderbos zal zaterdag het decor zijn van de belangrijke ontmoeting tussen CSV Apeldoorn versus Staphorst. De heenwedstrijd eindigde op zaterdag 12 november in een 1 – 1 gelijkspel. Deze stand was overigens al bij rust bereikt. In een meeslepend voetbalgevecht gaven beide kemphanen elkaar weinig toe. Toen captain Rob Mijnheer na twee keer geel het veld moest verlaten had Staphorst het nog moeilijk. Toch zouden de geelhemden stand houden. Van de ploegen waartegen Staphorst dit seizoen heeft gespeeld, heeft CSV Apeldoorn, naast DOVO, voetballend gezien de meeste indruk gemaakt. Echter de ploeg is de laatste weken wat wisselvallig en laat onnodig punten liggen. Resultaat is wel dat ze nu afhankelijk zijn geworden van andere ploegen. We kunnen er vergif op innemen dat de bespelers van het Orderbos vol voor de winst zullen gaan. Op zich natuurlijk niet onlogisch, bij verlies is de derde plaats nagenoeg vergeven.

Vorige week verloor CSV Apeldoorn bij Excelsior’31. Na een 2 – 0 stand met de pauze, liep de ploeg uit Rijssen na rust weg naar 3 – 0. Op deze overwinning viel weinig af te dingen. Staphorst speelde voor eigen publiek tegen het stugge SDC Putten en wist hier 3 kostbare punten aan over te houden. De ploeg is in vorm, geeft nagenoeg niks weg en is in deze fase voor iedere tegenstander een moeilijk te bespelen opponent. We mogen dan ook verwachten dat Staphorst deze lijn gaat doortrekken. Het besef dat bij winst uitstekende zaken kunnen worden gedaan is ruimschoots aanwezig bij de gretige spelersgroep van Staphorst. Met veel verwachting reist de twaalfde man af richting Apeldoorn. De steun van de Staphorst – supporters in deze cruciale fase is van groot belang. Namens de KNVB is scheidsrechter Mike de Bruijn uit Nootdorp afgevaardigd om deze topper, die om 15.00 uur begint, in goede banen te leiden.

Reageren