De Dijk loopt uit op concurrentie

Geplaatst: door
De Dijk - UDI'19 3-0

SCHELLINGWOUDE De Dijk heeft in de derde divisie zondag een goede stap in de richting van het kampioenschap gezet. De ploeg van Jochem Twisker won zelf met 3-0 van UDI’19 en zag concurrent Westlandia verliezen.

De koploper speelde in de eerste helft slordig en wist niet veel kansen te creëren. De Dijk had pech toen topscorer Kaars de lat raakte. Ondanks het matige spel kwamen de Amsterdammers wel op een 1-0 voorsprong. El Gourari schoot raak uit een vrije trap. De wedstrijd tegen UDI’19 was niet echt de wedstrijd van Kaars. De anders zo trefzekere spits liet de ene na de andere goede kans liggen. De  thuisploeg ontsnapte halverwege de tweede helft aan de gelijkmaker toen de scheidsrechter, na een overtreding op De Dijk-keeper Verhoeven, een doelpunt afkeurde.

In de slotfase liep De Dijk alsnog uit naar een ruime uitslag. Eerst schoot opnieuw El Gourari de 2-0 tegen de touwen. Het slotakkoord was voor Kaars. De inzet van El Gourari, twee minuten voor tijd, ging net niet over de lijn, maar Kaars schoot van dichtbij hard binnen en bepaalde de eindstand op 3-0. Koploper De Dijk heeft nu uit 26 wedstrijden 62 punten behaald. Hiermee heeft de Amsterdamse formatie vier punten voorsprong op nummer twee Westlandia.

Bron: RTV Noord Holland.

Reageren