De Goddelijke Kanaries: Gain zaalve teeg’n te striek’n

Geplaatst:

Soms zijn bier en bitterballen om kwart voor twaalf in de morgen lekker, soms niet. Het was al bijna negen uur in de ochtend toen hij eindelijk het fraaie etablissement aan de Veelerveensterweg, genaamd Eetcafé De Zuidvenne op zijn zo kenmerkende manier binnen kwam hobbelen. Haartjes als altijd een beetje in de toeze (een spiegel ziet hij nooit voor acht uur in de avond), beide handen diep in zijn zakken weggestoken. “Hoi ik ben Karin, kopje koffie?”, zegt de nieuwbakken uitbaatster. “Dou mor. Zwaart, zunder zuuker”. “Bist te loat”, zeg ik tegen hem als hij naast me komt staan. “Most es goud luustern, ik vertrek mien haile leev’n al om neeg’n uur, dus nou ook”, Het doet me glimlachen. De Boomlange Torres jr. ten voeten uit. We hadden jaren geleden bij een thuiswedstijd ooit eens een soortgelijk gesprek met dito uitkomst. Ook toen merkte ik dus op dat hij te laat was. “Most es goud luustern, woarom zitt’n joe hier den aalmoal nog aan de bar as ik te loat bin…”. Zulke gesprekken win je niet van de Boomlange Torres jr. Niemand niet. Ach, was hij maar net zo rap met zijn voetjes.

Tadzjikistaanse spermabank

Een dikke driekwartier later, het is dan ongeveer een kwartier voor aanvang van de wedstrijd, zitten Torres en ik niet ver van elkaar in de kleedkamer van het Midwolder MOVV. Kan ook niet anders want een doorsnee Kanariekont valt er niet te keren. Op de grond en op de banken rond de Boomlange Torres jr. een veelvoud aan tubes, flesjes, potjes en stripjes. Voltaren, Midalgan, Bepanthen, Norit, Vaseline, Oezbeeks glijmiddel, ontstekingsremmers, bètablokkers, aambeienzalf, talkpoeder, afslankmiddeltjes, nandrolon, stanozolol, epitestosteron en uierzalf. Het lijkt wel een Tadzjikistaanse spermabank. Alles kliedert hij wel ergens op of in. De zoete weeë geur komt je al bij de ingang van Sportpark MOVV aan de Niesoordlaan tegemoet en dat is een eind kan ik u melden. Als hij eindelijk klaar is, lopen we samen naar het veld. Nog gauw even één keer op en neer, twee keer een bal over het vangnet rossen, dan kunnen we beginnen.

Toetanchamon

Het spelbeeld in het begin van de wedstrijd was zo dat de spelers van het derde elftal van de voetbalvereniging, De Goddelijke Kanaries, veelal de bal hadden, maar dat MOVV 3 er enkele keren dreigend uitkwam. Ondanks het vele balbezit hadden De Kanaries moeite om door de defensie van MOVV 3 te breken. Dat had zeer vermoedelijk ook te maken met onze bezetting op het middenveld. Onze centrale man aldaar Graadje Dekker houdt namelijk erg van lange, diepe, diepe ballen. Nou stond Bert Buikje rechts geposteerd. Bert houdt op zich ook wel van een beetje diepgang, maar niet op zondagochtenden. Bert kan een behoorlijk balletje raken hoor, vergis u niet, maar Bert loopt op dinsdagochtend om zeven uur in hetzelfde tempo kontkrabbend naar de pot om te gaan pissen als over de rechterflank achter een diepe bal aan. Links stond De Boomlange Torres jr. Van hetzelfde laken een pak. De als Toetanchamon ingebalsemde Torres kan iemand helemaal doldraaien op een vierkante decimeter, maar bij die vierkante decimeter blijft het dan ook meestal. Als u begrijpt wat ik bedoel. Na een kwartier spelen viel hij ook nog geblesseerd uit. Defect staalkabeltje. Gain zaalve teeg’n te striek’n. Het was als zo vaak de laatste tijd Romano uit het Westen die als enige het net wel wist te vinden. Ruststand MOVV 3 – De Goddelijke Kanaries: 0-1.

Sloapkoamerdeure

Tijdens de rust natuurlijk weer de gebruikelijke taferelen. Romano uit het Westen die nog maar eens voor een Eurootje of dertig aan tabak de wijde Oldambtster wereld injaagt, onze trainer/coach/leider/speler Folcao Penzinho do Nascimento die zijn zoon Leutje Folcao weer heeft meegebracht. “Kinst doe misschien tover’n, pappe? Ik? Nee, wat den? Nou, ik kwam vannacht thoes en toon ik sloapkoamerdeure open dee, zag ik die op dien lief ligg’n mit de knaai’n omhoog!” René Oetdhaaijer moet natuurlijk weer het laatste woord hebben: “Een man is door de politie van Oklahoma aangehouden, omdat hij zijn wagen praktisch naakt aan het besturen was. Hij droeg alleen een slipje. Dat bleek nog niet alles te zijn: de automobilist was van top tot teen ingesmeerd met een dikke laag Vaseline, waardoor hij zijn stuur nauwelijks nog vast kon houden. De man werd in eerste instantie aangehouden omdat hij te hard reed, meldt een lokale sheriff tegen Enid News. Pas toen de agent eens goed keek en zag dat de bestuurder ingesmeerd met Vaseline en bijna helemaal naakt de politieman te woord stond, werd duidelijk dat het niet ging om gewoon een notoire hardrijder”, vertelde René. De Boomlange Torres jr. toch niet, René??

Romano, Romano, Romano

Na een sterk begin van MOVV 3 in de tweede helft, wat resulteerde in een aantal hachelijke situaties voor het doel van onze invaller-doelman Patrick, waren het toch de mannen van onze trainer/coach/leider/speler Folcao Penzinho do Nascimento die op 0-2 kwamen door andermaal Romano uit het Westen. Daarna ebde de meeste energie en geloof wel weg bij de Midwolder brigade. Romano uit het Westen, het is echt waar, trof daarna nog twee keer doel. Eindstand 0-4.

Zaalve

We smeren dat het een lieve vreugde is om nog een beetje te kunnen lopen en ondanks dat viel De Boomlange Torres uit met een, naar het zich liet aanzien, behoorlijke spierblessure. Laat onverlet dat de spelers van het derde elftal van de voetbalvereniging Veelerveen, De Goddelijke Kanaries voorlopig erg fraai op een tweede plaats op de ranglijst staan. Na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen met De Boomlange Torres jr. in een onbetwiste glibber en Romano uit het Westen in een absolute glansrol. Gewoon gain zaalve teeg’n te striek’n.

 

 

Reageren