De Griffioen kan Leeuwarder Zwaluwen niet verrassen

Geplaatst: door
De Griffioen - Leeuwarder Zwaluwen 0 - 2

OOSTERWOLDE – De Griffioen is er niet in geslaagd koploper Leeuwarder Zwaluwen punten afhandig te maken. De roodhemden boden aardig partij, maar moesten na 90 minuten een 0-2 nederlaag incasseren. De doelpunten werden eerlijk over de beide helften verdeeld.

De eerste mogelijkheden in het duel waren voor de bezoekers. Zo werd een corner ingekopt, maar kon doelman Luca Veenman van De Griffioen redding brengen. Even later ging een schot vanaf de rand van het strafschopgebied maar rakelings over de roodwitte veste. Halverwege het eerste bedrijf kregen de gastheren hun eerste kans en dat was ook meteen een grote. Robbin Wagenaar bediende Jordi Linneman. Hij passeerde de vijandelijke sluitpost wel, echter het afsluitende schot belandde niet tussen de palen, waardoor een doeltrap het resultaat werd.

Na ruim een half uur spelen kwam het team uit de Culturele Hoofdstad van 2018 op voorsprong. Een hoekschop kon koppend tot doelpunt worden gepromoveerd (0-1). In de slotfase van de eerste 45 minuten kregen de Oosterwoldenaren nog 2 mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst ging een inzet van Robbin Wagenaar voorlangs en vlak voor het rustsignaal van arbiter Schulte werd de bal teruggelegd op Bjorn Wagenaar, doch een polletje gooide roet in het eten, waardoor de kans verloren ging.

Na rust

Het eerste gevaar in het tweede bedrijf kwam van de Zwaluwen. Na een goede voorzet werd het leer maar net naast gekopt. Aan de andere kant was er een schotkans voor de Stellingwervers. De Leeuwarder goalie stond op zijn post en pareerde de inzet. Vlak hierna werd Thomas Verra vervangen door Sylvan ten Cate. Niet gek veel later werd de 0-2 op het scorebord gezet. Na een snelle uitbraak van de gasten was een aanvaller net iets eerder bij de bal dan de uitgelopen Luca Veenman. Hij had vervolgens geen moeite de bal in het lege doel te schuiven. Joey Latumalea kwam daarna binnen de lijnen voor Remco Rosema.

Met nog ongeveer 20 minuten te spelen gaf Sylvan ten Cate een prima voorzet op de doorgelopen Bjorn Wagenaar. Diens kopbal kon stijlvol over de lat worden getikt door de doelverdediger van de bezoekende equipe. Enige ogenblikken later was diezelfde Wagenaar andermaal dichtbij succes. Nu kopte hij over uit een hoekschop van Youri Winters. Enkele minuten later kwam Nick Veenstra in het team voor Wagenaar. De laatste mogelijkheden in het duel waren voor de koploper. Deze werden echter onschadelijk gemaakt door Luca Veenman, zodat de eindstand 0-2 werd.

Volgende week zaterdag speelt De Griffioen de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum. Het duel begint om 14.30 uur.

Reageren