De Griffioen kan SC Joure niet opnieuw verschalken

Geplaatst: door
SC Joure - De Griffioen 3-2

JOURE – De Griffioen is er niet in geslaagd het kunststukje dat het 4 dagen eerder opvoerde te herhalen. Toen werd in het thuisduel tegen SC Joure een 0-2 achterstand knap omgezet in een 4-2 zege. Nu kwamen de Oosterwoldenaren in de return in Joure opnieuw van een 2-0 achterstand op gelijke hoogte. Ditmaal was Houdini thuis gebleven en won SC Joure uiteindelijk met 3-2. De Oosterwoldse treffers kwamen van Dominggus Nussy en Youri Winters. Sjors Otter werd met een rode kaart van het veld gezonden.

Het duel was nog geen maar amper begonnen en de bal had zomaar op de Jouster penaltystip kunnen liggen, toen Robbin Wagenaar binnen de beruchte lijnen in kansrijke positie onderuit gehaald werd. Arbiter Werkhoven liet echter doorspelen. Na een klein kwartier had Wagenaar alsnog de openingstreffer op zijn slof, doch zijn knal ging voorlangs het doel. Aan de andere kant was het bij de eerste keer dat de gastheren in de buurt van de Stellingwerver veste kwamen wel meteen raak. Een rollertje leek naast te gaan, maar via de binnenkant van de paal belandde de bal tegen de touwen (1-0). Niet veel later stond ook de 2-0 al op het scorebord. Een lage voorzet kon door een Jouster voorwaartse binnen worden gewerkt (2-0). Na ruim een half uur spelen was de thuisploeg dicht bij een derde treffer, sluitpost Luca Veenman van De Griffioen wist met een katachtige redding echter vooralsnog verder onheil voor zijn team te voorkomen, zodat de rust bereikt werd met een 2-0 tussenstand.

Al na een paar minuten in het tweede bedrijf moesten de Stellingwervers de wedstrijd met 10 man vervolgen. Sjors Otter werd onheus bejegend door een tegenstander. De hierop volgende duwende beweging van Otter werd met een rode prent bestraft door scheidsrechter Werkhoven. De man minder situatie leek extra krachten bij de gasten los te maken. Eerst kreeg SC Joure nog wel een goede kans, de uitlopende Veenman was al gepasseerd, hij kreeg assistentie van Thomas Verra, maar daarna namen de bezoekers het initiatief in het duel over. De aansluitingstreffer liet ook niet lang op zich wachten. Bjorn Wagenaar had een subtiel boogballetje in huis. Deze belandde tegen de paal, waarna het leer voor de voeten van de zich in buitenspelpositie bevindende Remco Rosema kwam. Hij mocht doorspelen en bereikte in 2 instanties Dominggus Nussy, die koppend voor de 2-1 zorgde.

Trainer Jan Timmer van De Griffioen bracht met een dubbele wissel nieuwe energie in zijn team. Silvan ten Cate en Nick Veenstra kwamen voor Wesley van der Mast en Bjorn Wagenaar. Halverwege de tweede 45 minuten fabriceerden de roodhemden de gelijkmaker. Een vrije trap van Youri Winters werd door niemand aangeraakt en belandde pardoes in het vijandelijke doel (2-2). Bij velen zal toen het scenario van het duel van een paar dagen eerder in gedachten gekomen zijn. Zover kwam het echter niet. Nadat een gevaarlijke voorzet van Nick Veenstra door een Jouster verdediger tot hoekschop werd gewerkt, was het enige minuten hierna aan de andere kan wel weer raak. Een vrije trap werd in de rood-witte doelmond gebracht. Na een kleine scrimmage schoot een speler van de thuisclub zijn ploeg naar 3-2. Aangezien er daarna niet meer gescoord werd, bleven de punten in Joure. Zaterdag speelt De Griffioen de thuiswedstrijd tegen SC Stiens. Op Sportpark Oostenburg wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Reageren