DETO Twenterand en Go Ahead Kampen blijven in balans

Geplaatst: door
DETO Twenterand – Go Ahead Kampen 0-0

VRIEZENVEEN – DETO en Go Ahead Kampen hielden elkaar zaterdag middag op sportpark Het Midden in Vriezenveen na een enerverende wedstrijd met 0-0 in balans.

Op een moeilijk bespeelbaar veld gaven beiden het maximale. De uiteindelijke uitslag was dan ook de juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Al had Hans Matti namens DETO in de laatste minuut de winnende treffer op zijn schoen, na een mooie actie werd zijn schot door Go Ahead doelman Tim Noordman op formidabele wijze nog uit het doel gebokst. Bij het heroveren van de bal werd Hans vervolgens onderuit gehaald, helaas zag de goed leidende scheidsrechter mevrouw Deuring er geen strafschop in, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Na de verdiende winst van vorige week op Hulzense Boys begon DETO met vertrouwen aan het duel met GAK. Ten opzichte van vorige week was de opstelling van DETO op één plaats gewijzigd, Rene Nijhof nam de plaats van de aan zijn rug geblesseerde Patrick Rijzer in, hij deed dit naar behoren. Er ontspon zich al snel een voetbalgevecht, over het hele veld werden felle maar sportieve duels uitgevochten. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld, daardoor waren kansen schaars. Mogelijkheden waren er namens DETO voor Qays Shayesteh 2x, Frank Smit 2x en Lesley Nahrwold. Aan de andere kant wisten Arjan Wiegers, Madih Doufikar en Jurrian Zandbergen hun mogelijkheden eveneens niet te verzilveren. Met Name Madih Doufikar kreeg de kans om de score te openen, nadat Jerry van Staa de bal bij het ruimen totaal verkeerd raakte waardoor de bal achter de DETO verdediging viel, had Doufikar de bal voor het inschieten, gelukkig voor DETO werkte hij de bal net naast het doel. Opslag van rust bracht Rene Nijhof koppend redding bij een penibele situatie voor het DETO doel. Waarna beide ploegen, na een gelijk opgaande eerste helft, de rust in gingen met de brilstand.

Geen strafschoppen

Na rust een onveranderd spelbeeld, beide ploegen legden een niet aflatende arbeidsethos aan de dag, wat net als voor rust vele verbeten duels opleverde. Het eerste opwindende moment na de wisseling van speelhelft viel te noteren in de 50e minuut. Het was Tom Smoes die diep in het strafschopgebied van GAK middels een soort rugbyovertreding onderuit werd gelopen, doordat de bal over de achterlijn leek te gaan zag de arbitrage er geen strafschopwaardig voorval in. Aan de andere kant was het even later schrikken toen Jerry van Staa de bal probeerde terug te koppen op zijn keeper. Nick Bakker wist de bal echter te onderscheppen, maar  moest vervolgens in een 1 tegen 1 situatie zijn meerdere erkennen in DETO doelman Anthony van Zaltbommel ,die met een knappe redding zijn doel schoon hield. Na een mooie actie van Tom Smoes schoot Frank Smit even later in de handen van Tim Noordman. Ook een schot van Lesley Nahrwold kon de Kampense doelman niet verontrusten. Een kwartier voor tijd werd Madih Doufikar licht vastgehouden binnen de beruchte lijnen, maar net als bij DETO eerder in de wedstrijd kreeg ook GAK geen strafschop. Na een goed uitgevoerde GAK aanval wist Anthony van Zaltbommel nog net redding te brengen voor de inkomende Arjan Wiegers. Beide trainers probeerden met aanvallende wissels in de slotfase nog de beslissing te forceren, maar de goed georganiseerde verdedigingen gaven nauwelijks iets weg. Al bleek de tactische zet van de technische staf van DETO, door de sterk spelende Hans Matti van linksback na rechtsbuiten te dirigeren, voor nodige problemen te zorgen bij GAK.  Die zet had DETO nog bijna drie punten opgeleverd. Tim Noordman wist echter twee pogingen van de weer sterk spelende Hans Matti onschadelijk te maken. Was het DETO talent in de slotminuut dichtbij de winnende treffer, na een mooie passeeractie langs de achterlijn probeerde Hans de bal in de verre hoek te schieten, met een geweldige safe bokste Noordman echter op formidabele wijze de bal uit de hoek. Bij het heroveren van de bal werd Hans Matti van achter onderuit getikt, maar ook dit keer wilde scheidsrechter Deuring van geen strafschop weten ondanks de hevige DETO protesten. Waardoor het boeiende en enerverende treffen tussen DETO en Go Ahead Kampen eindigde, zoals was begonnen. Daar konden beide ploegen na afloop wel mee leven, want het krachtsverschil was deze middag te minimaal.

Er zit weer muziek in

Het 0-0 gelijkspel was de terechte afspiegeling van het spelbeeld van dit boeiende voetbalgevecht, al had een 1-1 of 2-2 ook zeker tot de mogelijkheden behoord. Ondanks dat er niet gescoord werd boeide de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut, doordat beide ploeg voor de winst gingen. DETO liet opnieuw een goede indruk achter, het speelde goed georganiseerd, gedisciplineerd en gemotiveerd. Met wedstrijdmentaliteit was niets mis. De ploeg oogde stabieler en het veldspel wordt met de week beter en verzorgder. De DETO selectie maakt de laatste weken op verschillende gebieden een positieve ontwikkeling door en dat is de verdienste van de hard werkende spelersgroep en staf. Een mooi voorbeeld daarvan is de stormachtige ontwikkeling van DETO-talenten Tom Smoes, Hans Matti en Lars Reekers . Tel daarbij op dat keeper Anthony van Zaltbommel (die werd bekroond voor MOTM) met de week een stabielere indruk maakt en top keeperswerk verricht. Dit alles biedt perspectief voor de toekomt. Er staat weer een ploeg die wilskracht en voetbalplezier uitstraalt. Of zoals een trouwe supporter verwoordde   ‘er zit weer muziek in DETO’.

Reageren