DETO Twenterand start met interessant oefenduel tegen RKZVC

Geplaatst: door

VRIEZENVEEN – Zaterdag 13 januari staat voor DETO de eerste wedstrijd van 2018 op de rol tegen zondag eerste klasser RKZVC uit het Gelderse Zieuwent.

Het belooft een interessant oefenduel te worden tegen een ploeg, die de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd. RKZVC speelde jarenlang in de marge van het zondagamateurvoetbal in hoofdzakelijk de 3e en 4e klasse.

Maar de laatste jaren is RKZVC als een komeet omhoog geschoten, de voorgaande seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 werd RKZVC kampioen in respectievelijk 3C en 2I. Waardoor RKZVC dit seizoen uitkomt in de eerste klasse E en ook daarin spreekt het tot nog toe een hartig woordje mee. RKZVC bezet momenteel de 3e plaats met 11-21 achter gerenommeerde clubs als Longa’30 11-27 en Rohda Raalte 10-23. RKZVC kende een uitstekende competitiestart en was enige tijd koploper, maar richting winterstop ging het wat minder waardoor men wat terugzakte. Desondanks zal men bij RKZVC, net als bij DETO, met tevredenheid terugkijken op de eerste seizoenshelft, waarin uitstekend gepresteerd werd. Net als DETO wist ook RKZVC een beladen derby  ruim te winnen, was DETO op 14 oktober met 6-1 veel te sterk voor buurman DOS’37, een dag later boekte RKZVC tegen ‘grote buur’ Longa’30 een eclatante 5-0 overwinning. Wat dat betreft kent het seizoenverloop van RKZVC en DETO veel parallellen.

Hoewel RKZVC voor velen van ons een onbekende tegenstander is herbergt de selectie van RKZVC wel een aantal bekende namen zoals Joey Belterman (ex Heracles Almelo, FC Den Bosch, Spakenburg), Waldo Rhebergen (ex HSC’21, Rigtersbleek) en Mart Schutten (ex AZSV, HSC’21). Een andere bekende naam is die van trainer Laurens Knippenborg , de oud-trainer van o.a. DOS’37 en AZSV is alweer voor het 5e seizoen trainer van RKZVC. Ook topscorer Sjors Storkhorst is voor vele voetbalkenners en volgers een bekende naam, een speler waar rekening mee gehouden moet worden gezien zijn scorende vermogen. Er wacht DETO dan ook een tegenstander van formaat, een mooie uitdaging zo aan het begin van het jaar en een mooie opmaat voor al wat nog komen gaat.

Zoals gezegd belooft het interessante duel te worden tussen twee ploegen met veel voetballende kwaliteiten. RKZVC en DETO zullen ongetwijfeld de goede eerste seizoenhelft een vervolg willen geven en het publiek een mooie wedstrijd willen voorschotelen. De wedstrijd tussen RKZVC en DETO Twenterand is volgens ons van DETO THUIS dan ook een echte aanrader voor alle voetballiefhebbers. Zieuwent is één van de kerkdorpen van de gemeente Oost Gelre in de Achterhoek. Het ligt onder de rook van Lichtenvoorde en Ruurlo. Met een reistijd van 59 minuten en met 67 km is de reisafstand goed te doen. We hopen u dan ook zaterdag te mogen ontmoeten op sportpark De Greune Weide Harreveldseweg 17a 7136 KH Zieuwent bij de wedstrijd RKZVC – DETO Twenterand.

Reageren