Drenthina ontvangt in NEC Delfzijl creatieve tegenstander

Geplaatst: door

EMMEN – De thuiswedstrijd van Drenthina, dat NEC Delfzijl op bezoek krijgt, is een confrontatie tussen de nummers 8 en 9. Het verschil tussen beide ploegen is slechts een punt en het verschil in doelsaldo is 2 in het voordeel van de Delfzijlers. Vooraf gezien dus geen makkelijke wedstrijd voor de groen-witten.

Stroef is het begin van de competitie van Drenthina nog niet te noemen, maar geheel soepel loopt het nog niet. Waarin het voorafgaand aan het seizoen werd aangegeven dat gezien de smalle selectie het belangrijk was iedereen fit te houden en niet te veel kaarten te pakken, ging dat in de eerste 2 duels al mis. Desondanks wist Drenthina toch met 10 man een overwinning tegen De Weide uit het vuur te slepen en werd er vorige week een punt gepakt in de derby bij DZOH. Geheel ontevreden hoeft de ploeg van Gerrie Benes dan ook niet te zijn. Maar een overwinning is vereist wanneer wil men naar boven kijken in plaats van naar de onderste regionen.

Datzelfde zal gelden voor NEC Delfzijl die ook de weg naar boven willen inslaan. De fusieclub die sinds seizoen 2015-2016 in de 2e klasse actief is, eindigde vorig jaar als 4e. Nacompetitie zat er helaas niet in, maar dit seizoen een periode pakken om mee te strijden om een plek in de 1e klasse is zeker een doel. Naar eigen zeggen moet de 3e plaats zelfs haalbaar zijn. Met een 4-1 overwinning op DZOH was het begin dan ook veelbelovend, maar daarna volgden 2 nederlagen tegen respectievelijk Nieuwleusen en SV Bedum. De ploeg van Kees Pranger zal dan ook tot op het bot gemotiveerd zijn om 3 punten in Emmen te pakken.

Drenthina-spits Roland Koops denkt dan ook dat het een lastige pot gaat worden: ,,NEC Delfzijl is een ploeg met een aantal technische jongens die een goede dribbel in huis hebben. Met name Elsin Yilmaz is een speler om in de gaten te houden, hij heeft er al 5 in liggen. Maar verdedigend zijn wij over het algemeen ijzersterk en zullen we daarnaast in vergelijking met afgelopen zaterdag beter met de kansen moeten omspringen. Voor zowel achterin als voorin zal effectiviteit het sleutelwoord zijn denk ik. En zeker in een thuiswedstrijd zullen we als team de nul weer moeten houden!’’

Reageren