Drenthina wil richting winterstop misstap weer recht zetten

Geplaatst: door

EMMEN – Afgelopen weekend liep Drenthina thuis tegen een flinke nederlaag aan. Tegen Gramsbergen ging de ploeg van Gerrie Benes met maar liefst 0-4 onderuit. Daar Drenthina voor de winterstop zo veel mogelijk afstand wil maken van de onderste regionen, zal het in de twee wedstrijden voor de winterstop goede resultaten moeten halen. Komende zaterdag is de eerste mogelijkheid als Drenthina op bezoek gaat bij Zuidhorn.

Zuidhorn is voor Drenthina een onbekende tegenstander, nog nooit troffen beide clubs elkaar. In 2013 speelde de ploeg nog in de 5e klasse, maar inmiddels heeft het een opmars gemaakt naar de 2e klasse. Daarin eindigde het in 2015, toen het in de Fries-Groningse klasse acteerde, meteen op een knappe 2e plaats. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg in 2J op een 10e plaats. Vooralsnog zal er daarom voor de Groningers dit seizoen een schepje bovenop moeten, want het gat naar een veilige plaats is al 5 punten. Vorige week werd daarin veel vertrouwen getankt in een bekerduel met Gorecht, die met maar liefst 0-6 werd gewonnen. De daaropvolgende competitiewedstrijd, uit bij DZOH, leverde echter niet het gewenste resultaat op. In de slotminuten incasseerde de ploeg van Kees Bouma namelijk nog 2 doelpunten, waardoor er met 3-1 verloren werd.

Drenthina heeft na zaterdag absoluut iets recht te zetten. Voor eigen publiek werd de slechtste wedstrijd van het seizoen op het veld gelegd. Gramsbergen, met een zeer sterke en effectieve voorhoede, strafte het slappe spel van de Emmenaren genadeloos af en ging daarom met een grote en zeer verdiende overwinning naar huis. Maikel Arling, die na de wedstrijd in de kleedkamer wat onbegrepen en troosteloos voor zich uit staarde, onderkent dat dit niet mag gebeuren en het waarschijnlijk een incident is: “Inderdaad, na de wedstrijd moest ik het even laten landen wat er nou gebeurd was. In mijn korte periode bij Drenthina heb ik van ons zo iets slechts nog niet meegemaakt. Daarin moet ik Gramsbergen overigens niet te kort doen, want die speelden ook zeker een goede wedstrijd. Maar dat wij thuis zo de kaas van het brood laten eten, mag niet gebeuren.

Voor de wedstrijd was het doel de laatste drie wedstrijden voor de winterstop te winnen, zodat je met een gerust hart de tweede seizoenshelft kan ingaan. Dat kan alsnog, maar dan moet het anders dan afgelopen zaterdag. Maar daar heb ik alle vertrouwen in, want in de meeste wedstrijden hebben we wel degelijk laten zien dat we kunnen voetballen, kansen kunnen creëren en voor elkaar willen werken. Daarom denk ik dat dit een incident was en we zaterdag weer 100% scherp zullen zijn.”

Reageren