DZOH moet NEC Delfzijl achter zich houden

Geplaatst: door

EMMEN –  De maand maart was een ware kwelling voor DZOH.  Slechts twee schamele puntjes was het eind resultaat van vier wedstrijden.  De kansen op een prijs leken gereduceerd tot nul. Twee knappe zeges op rij hebben gezorgd voor een ommekeer. DZOH doet weer mee en wil de ploeg dat zo houden dan moet NEC Delfzijl  het volgende kind van de rekening worden.

De maand april begon voor DZOH al uitstekend met een 4-3 overwinning op ‘buurman’ Klazienaveen. Daar kwam in de week voor Pasen een tweede zege bij. Op bezoek bij het in vorm verkerende Gramsbergen werd meer dan terecht met 3-4 gewonnen. De Emmenaren waren in het Overijsselse plaatsje, op de stormachtige beginfase na, de bovenliggende partij.  Roy Stroeve, Max Heijnen, Gerben Rog en een been van een Gramsberger bezorgden DZOH uiteindelijk de drie punten.

Prijzen

Door de zeges doet DZOH weer helemaal mee om de prijzen.  Met nog vier wedstrijden te gaan staat VV Groningen nog altijd aan kop met 44 punten. Runner-up De Weide heeft 39 punten.  Daarachter volgt een lijst van maar liefst  zeven clubs die binnen de drie punten van elkaar staan. DZOH bezet momenteel de derde plek, terwijl komende opponent NEC Delfzijl met slechts één punt minder op plek zes staat. Het belang van de wedstrijd DZOH – NEC Delfzijl is dan ook meteen duidelijk.

De heenwedstrijd werd in een ijskoud Delfzijl afgewerkt. Op een erbarmelijk hoofdveld wist DZOH uiteindelijk een verdiende 0-2 overwinning uit het vuur te slepen. De ploeg van vertrekkend trainer Heerlijn kende daarna een wat moeilijkere periode. Ondanks dat bleef het  geloof in eigen kunnen. En niet onterecht! NEC Delfzijl kwam als herboren uit de winterstop. Het verloor voor het laatst op 28 januari en heeft net als vorig seizoen goede papieren in de laatste periode. Willen beide elftallen kans blijven maken op een prijs dan telt alleen een overwinning. Wie uiteindelijk aan de goede kant van de score staat blijft gissen. De 2e klasse J zit wekelijks vol verrassingen.

Reageren