Eenvoudige overwinning Nieuw-Roden op BSVV

Geplaatst: door

Foto: Johan de Jonge.

BOVEN SMILDE – Nieuw-Roden heeft dinsdagavond tegen BSVV een makkelijke overwinning behaald in hun eerste oefenwedstrijd. Tegen de zaterdag 3e klasse uit Boven Smilde was Nieuw-Roden (3e klasse zondag) een maatje te groot en won de uitwedstrijd uiteindelijk dik verdiend met 1-4.

De opvallendste speler op het veld was nieuwkomer Stefan Waij. Met deze technische middenvelder is er veel meer voetbal gekomen in het elftal. Een speler waar Nieuw-Roden veel plezier aan gaat beleven en ook Nieuw-Roden beter laat gaan voetballen. Daarnaast was het opmerkelijke debuut van de net 16 jarige keeper Jayden Kuiper, die de hele wedstrijd op het doel stond bij Nieuw-Roden. Het was of hij al jaren onder de lat stond en was daarnaast druk bezig om de verdediging te ondersteunen met aanwijzingen. Hij liet een zeer sterke indruk achter voor de trainer.

Met de rust was het al 0-3 door doelpunten van Nick Matulessy, Marcel Kuiper en een eigen doelpunt. BSVV kwam haast niet onder de druk uit van Nieuw-Roden en kon eigenlijk geen potten breken.

Net na rust kwam BSVV wel terug op 1-3 door een benutte strafschop. Nieuw-Roden kwam verder niet echt in gevaar, ook al speelde het de laatste 25 minuten zelfs nog met 10 man. De mooiste treffer kwam op naam van Wilco Drent, die met een prachtig stiftje de bal over de keeper lobte en de 1-4 eindstand op het scorebord bracht. Volgende oefenwedstrijd is aanstaande zondag thuis tegen Ruinen om 14.00 uur.

Bron: Ditisroden.nl

Reageren