Eerste contouren selectie Oranje Nassau zichtbaar

Geplaatst: door

GRONINGEN – In de afgelopen week heeft Oranje Nassau een aantal sterkhouders vastgelegd voor het volgende seizoen. Dat betreft aanvoerder Robert Pomstra, Erolind Derguti en Raphael Tuankotta. Ook keeper Alex van Stralendorff heeft gekozen voor een langer verblijf op sportpark Coendersborg. En verder is de eerste nieuwkomer vastgelegd: Rhobin Brander keert na een jaar sc Stadspark terug bij Oranje Nassau.

Robert Pomstra is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Oranje Nassau. De aanvoerder kwam daarvoor uit voor Staphorst. Robert maakte afgelopen zaterdag na een blessure zijn rentree in ON1. Zijn aanwezigheid op het middenveld is een duidelijke meerwaarde voor de balans in de ploeg. Erolind Derguti kwam in de winterstop over van de Koninklijke HFC uit Haarlem en speelde voordien bij Sneek Wit Zwart. De dynamische aanvallende middenvelder bleek een duidelijke versterking voor ON en heeft in een aantal wedstrijden bewezen ook een neusje voor de goal te bezitten. Hoogtepunt waren de vier treffers in het met 4-6 gewonnen uitduel bij Apeldoorn. Bij Oranje Nassau speelt hij nu samen met zijn jongere broer Getuar.

Raphael Tuankotta, robuuste centrale verdediger met ‘Ronald Koeman crosspass’, is ook bezig aan zijn tweede seizoen bij ON. Het eerste seizoen verliep daarbij bepaald ongelukkig: reeds na enkele weken brak hij tijdens een potje zaalvoetbal zijn scheenbeen, en de revalidatie liep door tot in het huidige seizoen. Inmiddels behoort hij weer tot de vaste kern, hoewel hij afgelopen zaterdag vanaf de bank startte. Ook Alex van Stralendorff is bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark Coendersborg. Voordien verdedigde hij de kleuren van stadgenoot Velocitas. Hij staat momenteel vanwege een langdurige schorsing (4 maanden) aan de kant, maar is over 2 weken weer speelgerechtigd. Alex is gebrand op sportieve revanche om daarmee de nare smaak van de afgelopen maanden weg te spoelen.

Tenslotte de eerste nieuweling in de selectie, maar geen onbekende: Rhobin Brander keert na een verblijf van een jaar bij sc Stadspark terug bij Oranje Nassau. Hij maakte ook in het kampioensjaar 2015-2016 deel uit van de hoofdmacht en wist in dat jaar veelvuldig te scoren.

Reageren