EHS’85 naar winst bij Witteveense Boys

Geplaatst: door
Witteveense Boys - EHS’85 3-6

WITTEVEEN – EHS’85 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd bij Witteveense Boys te winnen. Erg gemakkelijk ging dit niet, met name de beginfase was ronduit slap van de Schanksers. Uiteindelijk werd er wel met 3-6 gewonnen.

Net als twee weken geleden tegen Bargeres, stond EHS’85 al binnen 2 minuten met 1-0 achter. Ondanks dat trainer Veldwijk er op hamert om direct scherp te beginnen, lag de bal, ingeschoten door Wittenveen-aanvoerder Sander Voortman al na 1 minuut 36 achter keeper Jesper Katoen. Tot overmaat van ramp mocht na 13 minuten Tim Smit alweer gaan douchen. Hij kreeg een rode kaart, waar een gele ook op zijn plek was. Door tactische omzettingen kwam Ronald Muter op het middenveld te spelen en waren Sammy Germai Tagla en Boy Mestemaker de twee spitsen. Na een kleine twintig minuten stelde EHS’85 orde op zaken. Na een goede aanval over de linkerkant, kon Richard Fuhler als een echte goaltjesdief bij de eerste paal intikken. Nog geen 10 minuten later was het weer raak voor EHS. Wederom een aanval over links leidde er toe dat de voorzet geblokt werd met de arm door een Witteveense verdediger. Strafschopspecialist Mark Linneman maakte geen fout en joeg de bal hard tegen de touwen, 1-2.

Niet veel later was het Boy Mestemakers beurt. Hij ronde een individuele actie over de rechterkant beheerst af. Daarna bleef EHS’85 aanvallen. In de 36e minuut na een goede aanval, belandde de bal in de handen van de Witteveense keeper. Die schoot razendsnel uit op Wittevener Thijs Uineken, die de bal ineens meenam en hem met links in de verre kruising krulde, 2-3.Deze marge van slechts één goal vond EHS’85 niet heel geruststellend en ging op zoek naar een volgende goal. Een uittrap van keeper Katoen kwam bij Ronald Muter terecht, die de bal op sierlijke wijze verlengde op Sammy Germai Tagla. De jongeling trok een sprint aan en was eerder bij de bal dan de keeper en lepelde de bal in het lege doel. Met een 2-4 stand zochten de teams de kleedkamer op om te rusten. Krap aan zeven minuten na rust was het weer tijd voor Boy Mestemaker om iets voortreffelijks te doen. Een aanval over veel schijven kwam terecht voor de rechter van Mestemaker. Hij aarzelde geen moment en liet het net bollen met een steenhard schot, 2-5. Nog geen vijf minuten later lag de bal alweer aan de andere kant in het netje. Een vrije bal werd langs de muur in de korte hoek geschoten door wederom Uineken.

Toen brak er een fase aan waarin EHS’85 het middenveld even liet voor wat het was. De Schanskers trokken zich massaal terug om de aanvalsgolf van Witteveense Boys af te stoppen. Dat verdedigen een kunst op zich is, bewezen de Blauw-Witten dan ook. Er werd krachtig en resoluut verdedigd waardoor de moed een beetje in de schoenen zonk van Witteveense Boys. Het slotakkoord was weggelegd voor de twee spitsen. Boy Mestemaker ontving de bal nadat B-junior en debutant Joey Franke goed afjaagde. Mestemaker maakte zich los van zijn directe tegenstander en zette met een fantastische steekpass Germai Tagla alleen voor de keeper. Hij maakte geen fout en schoof de 3-6 binnen. Luttele seconden later floot de scheidsrechter voor het einde.

Reageren