EHS’85 verslaat Zwartemeerse Boys

Geplaatst: door
Zwartemeerse Boys - EHS'85 1 - 3

ZWARTEMEER – EHS’85 heeft zondag voor de derde achtereenvolgens gewonnen. Ditmaal werd Zwartemeerse Boys aan de zegekar gebonden. Het werd uiteindelijk met wat hangen en wurgen 1-3 voor de formatie van trainer Veldwijk.

Dit keer geen snelle tegengoal binnen twee minuten voor EHS’85. Maar aftasten was het wel. De voorhoede en het middenveld van Zwartemeerse Boys wisselde veel van positie en dat was goed opletten voor de Emmerschanser defensie. Tot kansen voor Zwartemeerse Boys kwam het echter niet. In de 19e minuut brak de in bloedvorm verkerende Sammy Germai Tagla de ban. De keeper liet een voorzet uit een corner los en kwam voor de voeten van Germai Tagla. Deze aarzelde geen moment en wipte de bal in het doel, 0-1.

Daarna kreeg EHS’85 enkele opgelegde kansen via goede aanvallen en via een aantal vrije ballen. Er leek niets aan de hand, tot vlak voor rust. Er werd niet goed gedekt bij een corner van de Zwartemeerders, waarna Tim Funke vrij kon inkoppen, 1-1. Tevreden over de eerste helft, ontevreden over de tegengoal ging EHS’85 rusten.

Tweede helft

Na rust vergat EHS’85 te voetballen en kwam het enkele keren onnodig onder druk te staan. Er moest zelfs nog een bal van de lijn worden gekopt door verdediger Bos om de 2-1 te voorkomen.
De spaarzame momenten dat EHS wel bleef voetballen, werden ook gelijk gevaarlijk. Richard Fuhler gaf een sublieme steekbal, waarmee hij Wouter Smit alleen voor de Zwartemeerse keeper zette. Koelbloedig rondde Smit de bal af, 1-2.

Het slotakkoord was voor Boy Mestemaker die na een lange aanval over de rechterkant uiteindelijk in de 90e minuut kon binnenschieten, 1-3. In de laatste seconden was er nog een kans op 1-4, mits de vrije bal niet op de paal werd geschoten. Direct daarna was over en sluiten. De scheidsrechter floot af en EHS nam de drie punten mee naar Emmerschans. Overigens was er deze wedstrijd wéér een debutant in EHS’85 1. Nadat vorige week Joey Franke en Joey-Luc Hemme hun eerste opwachting voor het eerste mochten maken, was het ditmaal de beurt aan de pas 15-jarige Atif Azzouzi. In de 6 minuten die hij speelde liet hij een prima indruk achter.

Aanstaande donderdag, 26 april ontmoeten de clubs elkaar weer, maar dan op Sportpark de Weergang in Emmerschans. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

Reageren