Engelbert wint verbeten strijd tegen Alteveer in slotseconden.

Geplaatst: door
Alteveer - Engelbert 1 - 2.

ALTEVEER – Engelbert boekte vandaag een krappe 1-2 overwinning op Alteveer. De ploeg van trainer Gert-jan van Dijken vloog uit de startblokken want in de eerste minuut, na een prima assist van Michiel Hovenkamp, was het Tyrell Olthoff die onberispelijk de 0-1 in de touwen schoot.

In een spijkerhard duel slingerde het voetbal vervolgens heen en weer. Alteveer gaf de supersnelle Robin Klootsema een bijzondere blijk van waardering met de stempels van noppenpatronen in het rechterbeen. Engelbert liet een groot aantal kansen onbenut en gaf zo Alteveer de kans om terug te komen in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft interpreteerde verdediger Danny Kits een aanvaller van Alteveer als een ontoelaatbare aanval op zijn prestige. In een persoonlijke confrontatie haalde hij de aanvaller in het strafschopgebied onderuit met als gevolg een gele kaart en een penalty. Ook de opmerkingen van keeper Niek Bos moesten de hardheid van deze beslissing bekopen met een gele prent. Dennis Klooster wist de penalty namens Alteveer te verzilveren tegen de kansloze doelman Niek Bos, 1-1.

Engelbert voerde opnieuw de druk op en niet veel later brak Jordi Rasterhoff door en kwam alleen op de keeper van Alteveer af. De onfortuinlijke keeper schopte daarbij ‘a toute force’ richting de bal, maar bleef na de contorsie met het been van Jordi Rasterhoff schreeuwend op de grond liggen. In het ziekenhuis constateerde men een scheenbeenbreuk.

Na rust

De tweede helft was niet om aan te zien. Engelbert moest flink door het stof. Met name uitblinker Mike Kroeze vocht bijna in zijn eentje een brute choreografie uit met de robuuste aanvallers van Alteveer. Dennis Kloosterwerd met een rode kaart (natrappen) uit het veld was gestuurd. Toch had Engelbert in overtal over geluk niet te klagen toen Alteveer bijna op voorsprong kwam. Het optreden van grensrechter Richard van Dorrestein riep om onbegrijpelijke reden allerlei vragen op bij de scheidsrechter. Grensrechter Richard van Dorrestein vlagt daarop zelfs de scheidsrechter buitenspel, spreekt hem aan en smijt de vlag keihard op de grond. Hij werd uitgezwaaid door de scheidsrechter, kosten 27,60. Engelbert liet zich niet van de wijs brengen. Uiteindelijk lukte het Jordi Rasterhoff om in de slotminuut de bal trefzeker in het doel te parkeren, 1-2. Terwijl de aftiteling van de wedstrijd liep gingen de supporters verder in de kantine. Alteveer, het dorp waar de voetbalkantine op sportpark de Ekkelhorn de belangrijkste bron van inkomsten vormt. Het eerste kratje Amstel werd door de voorzitter van Engelbert Edwin Greven aangeboden. Dat was wel nodig aangezien Timothy De Vries tot grote ergernis van Justin Klunder, de kluissleutel was verloren tijdens de warming-up. Vakkundig werd het kluisje met een schroevendraaier opengebroken, de vleespakketten werden via het Rad van Fortuin verloot. Volgende week volgt voor Engelbert de thuiswedstrijd tegen SPW uit Stadskanaal.

Reageren