Erik Rouppé: De Goddelijke Kanaries:

Geplaatst:

Soms zijn bier en bitterballen om kwart voor twaalf in de morgen lekker, soms niet. “René Oetdhaaijer in de schaduw van Hinnik Teelbal? Hoe dan? Dat kan technisch gesproken helemaal niet! Het lukt René namelijk nog niet om zelfs ook maar voor de helft met zijn Kanariepens in de schaduw te gaan staan van De Olle Grieze om maar eens een willekeurig symptomatisch voorbeeld te noemen. Laat staan bij Hinnik Teelbal….Hinnik wie? Wie is dat dan weer??” Ik hoor het u, trouw volger van de verrichtingen van de spelers van het derde elftal van de voetbalvereniging Veelerveen, De Goddelijke Kanaries, bijna hardop denken. Hinnik Teelbal. Hij kwam zo maar ineens aanlopen met zijn voetbaltasje. Hierbij een beknopte introductie.

Ponybipsloeren

Naar verluidt woont Hinnik met zijn geliefden ergens in het veenmoerasgebied ten zuidwesten van Vlagtwedde. Zijn leeftijd wordt door kenners geschat op tussen de 30 en 80 jaar en Hinnik houdt net als René Oetdhaaijer wel van een zondagochtendbodemfreesglijpartijtje. Naast bodemfrezen kun je Hinnik ’s ochtends vroeg wakker maken voor het zogenaamde Groninger Ponybipsloeren vanuit een sulky. Beetje stront, vliegen en modder happen achter een om de twee minuten schetenlatende ponyreet. U hebt mij niet horen zeggen dat hij normaal is, maar uiteindelijk gaat er natuurlijk ook voor Hinnik niets boven een glijpartijtje met je hebben, houden en veel herrie tot aan je nek door een kuubje derrie.

Zinloze teksten

Net René Oetdhaaijer als gezegd, maar dan anders. Hinnik is fit, slank, snel, gedecideerd, overtuigend, gemotiveerd, sterk, zonder risico en zonder zinloze teksten vooral. Moet een verademing zijn geweest voor onze trainer/coach/leider/speler Folcao Penzinho do Nascimento. Hinnik doet waar hij goed in is, denkt niet na, maar rost weg. Alles, altijd en overal. Ook als het niet nodig is. Geen risico! Wegrammen die handel, het liefst met een sliding van een meter of acht. Er doen verhalen de ronde dat Hinnik ooit bewust een doeltrap rechtstreeks het skoekeloen in heeft gejaagd. Je kunt je er de zin of onzin van afvragen, maar dat vervaagt natuurlijk meteen weer bij de gedachte aan volstrekt talentloze Kanaries als Wubbo z-side Mulder en René Oetdhaaijer. Statistieken hebben namelijk uitgewezen dat de kans op een tegendoelpunt tachtig procent is na het aanspelen van deze mannen uit een doeltrap. Nee, ik mag die Hinnik wel. Dan maar linea recta de bosjes in.

Kansloos ogend solootje

Al gauw bleek het groen-witte Zuidbroekster ZNC 4 een geduchte tegenstander te zijn. Het begin van de wedstrijd gaf een open spelbeeld met kansen over en weer, maar daar waar onze uitermate betrouwbare sluitpost Arjan Redt op zijn hoede was bij een aantal hachelijke momenten voor de Goddelijke Kanariekooi, was het natuurlijk Romano uit het Westen die de ban weer eens brak. In zijn bepaald niet in overvloed aanwezige wijsheid besloot Romano op ongeveer een meter of vijf voor de middellijn dat het wel weer eens tijd werd voor een schier kansloos ogend solootje. Kappen, draaien, dribbel, kappen, draaien, dribbel, kappen, draaien, kappen, draaien, draaien, dribbel, schijnbeweging, dribbel, kappen, kappen, dribbel, schijnbeweging, kappen, slap tegendraads rollertje, 1-0. De score werd nog voor de rust verdubbeld door Erik Rouppé, na een zeldzaam keurige diepe bal (één die wel aankwam) van Mauro Badpak. Rust 2-0.

Bobbel

Tijdens de rust de gebruikelijke taferelen. Romano uit het Westen die De Koninklijke Theodorus Niemeijer BV op de kluiten helpt of houdt, onze trainer/coach/leider/speler Folcao Penzinho do Nascimento die opzichtig staat te discussiëren met zijn enige nazaat Leutje Folcao: “Dat roze ding op nachtkastje met zo’n bobbel aan boo’mkaante bedoelst? Nee jong kaalf, dat is goin stoafmixer, dat is gereedschap van mamme, doar most oafbliev’n mit dien tengeltjes!” René Oetdhaaijer die op het punt staat om de boel weer in de steek te gaan laten om te kunnen siepetljerukken, moet natuurlijk op het laatste moment ook weer een dikke duit in het zakje doen: “Malcolm Applegate uit Birmingham was zo klaar met het gezeur van zijn vrouw, dat hij besloot om te vluchten. Tien jaar lang verbleef de Engelsman in het bos. Na drie jaar huwelijk was de maat vol en besloot Malcolm er vandoor te gaan. In het begin konden we goed met elkaar opschieten. Maar toen werd het te veel. Zo vond ze dat ik te veel tijd besteedde aan mijn tuinierswerk, aldus Malcolm. Zo vroeg ze of ik niet meer tijd met haar kon doorbrengen, maar ik wilde graag werken. Opeens besloot ik om gewoon te vertrekken. Ik trok het gezeur niet meer. We hadden steeds ruzie, legt de tuinier uit aan de Daily Mail. Niemand wist van het vertrek van Malcolm, ook niet zijn familie. Ik was tien jaar vermist. In drie weken tijd ging Malcolm van Birmingham naar Londen op de fiets. Omdat zijn fiets ondertussen ook nog werd gestolen, moest hij de reis te voet afmaken. Uiteindelijk besloot Malcolm een tentje op te zetten bij Kingston, in het zuidwesten van Londen en ging hij aan de slag bij een gemeenschapscentrum. Ik was met een paar meer mensen aan het kamperen. In het centrum konden we wassen en douchen en daar werkte ik ook”, aldus René Pffffff, lang en interessant verhaal hoor!

Kanarie-onderbroeken

Toen Rossie Moed na een uur spelen de 3-0 op de borden bracht, leek het pleit voortijdig beslecht te zijn, maar niets was op dat moment minder waar. Twee zeer fraaie, elkaar vlot opvolgende, goals van ZNC 3 luidden zowaar een serieus slotoffensief van de Zuidbroekster mannen in. Het deed de omvangrijke Kanarie-onderbroeken wapperen en de pootjes danig wanekelen. Het laatste kwartier werd voornamelijk gevuld met nagelbijten, billenknijpen, overleven en Hinnik die de ballen één voor één de bosjes in stond te poeieren. Doeltrappen lieten we aan Arjan Redt over… Gelukkig hielden we stand. Eindstand 3-2.

Lordcorps

Goddelijke Kanaries 3: twee gespeeld, zes punten. Goddelijke Kanaries 2: vier gespeeld, twaalf punten. Uitbreiding van de selectie door toevoeging van voornoemde Hinnik Teelbal. U hoort ons, spelers van het tweede en derde elftal van de voetbalvereniging Veelerveen, De Goddelijke Kanaries voorlopig nergens over klagen hoor, uitzonderingen (lees: Wubbo z-side Mulder) daargelaten. Daarnaast werkten de klimatologische omstandigheden ook nog eens volop mee. Of zoals Louis From Gaal het verwoord had kunnen hebben: “The again is Lordcorps, it looks well frontyear!!”…..

 Erik Rouppé

Reageren