Fanatiek Warga onderuit tegen VC Trynwalden

Geplaatst: door
Warga - VC Trynwalden 1-3

WARGA – Een prima voetbalweertje (en veel publiek) op een lekker nat veld bij de wedstrijd tussen Warga en VC Trynwalden. Het op een punt staande Warga maakt zich op voor de nacompetitie en voor Trynwalden stond er eigenlijk ook niets meer op het spel. De ploeg van trainer Jan Hulzinga is veilig en kan ook geen prijsje meer pakken. De hoofdprijs hebben ze natuurlijk al, want het prestatieteam blijft op zondag spelen. Grote man bij Trynwalden is Ruurd Algra met 15 doelpunten. Beide teams speelden op 28 januari ook al tegen elkaar en toen won de thuisploeg met 6-0. Warga deed, net al Feyenoord, aan teambuilding door afgelopen vrijdag de training over te slaan en een avond op stap te gaan in het pittoreske Leeuwarden. Overigens, met de sfeer zit het wel goed in het Wergeaster team. De punten zijn er dan wel niet en op twitter circuleert inmiddels al een poule welk zondag standaard team de competitie eindigt met het slechtste doelsaldo. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond Forward (2K) op -70, Warga op – 71 en MKV’ 29 (2K) op – 74. Behalve de lang geblesseerde Hylke Tholen was iedereen fit bij Warga.

door Floris Sinnema

Warga begon agressief aan het duel met Trynwalden. Trynwalden was dan wel de betere ploeg, maar Warga voetbalde aardig mee en echt grote kansen kreeg Trynwalden niet. Uit een vrije positie schoot Daan Smit de bal hoog over en wat dit betreft stond het Trynwalden vizier niet echt op scherp. Warga gaf weinig ruimte weg, maar kwam na een klein half uur wel op achterstand. Danny van Dijk gaf de bal op links goed voor en Egbert Huizinga kopte de 0-1 binnen. Hierna kwam Trynwalden beter in de wedstrijd. Een bal van Ruurd Algra toucheerde de bal en het was zuur voor Warga dat het even later door een fout van Warga aanvoerder Arjen Wielinga ook nog 0-2 werd. Trynwalden speler Daan Smit profiteerde dankbaar. Wielinga was verder vocaal te veel met scheidsrechter Singel en zijn medespelers bezig en dit kwam zijn eigen spel niet ten goede. Vlak voor rust nog een prima Wergeaster aanval. Warner Mink ging goed door op rechts, maar Pieter Gerbens kon de bal niet goed raken. Met deze 0-2 gingen de spelers aan de thee.

Kopdoelpunt Bart Boersma

Warga kwam prima uit de kleedkamer. Men zocht de aanval en Trynwalden speelde erg lankmoedig. Ruurd Algra was veel aan de bal, maar kon ook niet echt een stempel drukken op het spel van zijn ploeg. Warga kwam terug in de wedstrijd. Uit een vrije trap kopte Bart Boersma de bal keurig achter Trynwalden keeper, Roelof Planting. Trynwalden schrok wakker en zette een tandje bij. Direct was te zien dat Warga in de achteruit moest. Er kwamen ook kansen, maar de wederom sterk keepende Noordbruis was een te grote sta in de weg. Uit een corner kopte Roelf van Foeken de bal nog wel op de lat. Echter, met deze 1-2 bleef het spannend. Warga trainer de Ron bracht een dubbele wissel in het veld en even was de organisatie bij Warga weg. Trynwalden profiteerde en kwam simpel op 1-3 door Sietze Talsma. Hier bleef het bij. Voor Warga een van de betere wedstrijden van het seizoen, maar de overwinning voor Trynwalden was natuurlijk wel terecht. Positief voor Warga was het doelsaldo. Forward verloor met 10-2 en MKV’29 met 0-3. Warga staat nu op – 73, MKV’29 op  – 77 en Forward staat op – 82. Gaat het dus toch nog ergens om. Trynwalden ontvangt volgende week Harlingen en Warga neemt het thuis op tegen Bolsward.

Reageren