Farmsum 2 beslist derby tegen NEC Delfzijl 2

Geplaatst: door
Farmsum 2 – NEC Delfzijl 2 4-2

FARMSUM – Op zondagochtend stond op Sportpark Tuikwerd om 10.00 uur de derby Farmsum 2 – NEC Delfzijl 2 op het programma.

Aangezien dit voor de spelers en liefhebbers van het edele voetbalspelletje in de regio word gezien als de laatste echte Farmsum – Neptunia werd van tevoren door beide ploegen geregeld dat er om meer dan alleen drie punten gestreden moest worden. Vof Centrum werd dan ook bereid gevonden om een heuse Derbystar wedstrijdbal te sponsoren en er werd onderling besloten dat die wedstrijdbal een jaar bij de winnaar van de clash mocht vertoeven. Eigenaren Erwin Hooites en Cindy Wolt werden tevens bereid gevonden om met zijn tweeën de aftrap te verrichten hetgeen tot veel hilariteit leidde. De wedstrijd zou onder de bezielende leiding staan van oud KNVB scheidsrechter Bart Tjalma en aangezien de Farmsumer keeper Kevin Meertens nog geblesseerd was werd zijn plek ingenomen door een speler met een rijk Neptunia verleden, Tim Noorman.

De wedstrijd ging van meet af aan gelijk op en beide ploegen deelden wat speldenprikjes uit.  In de 10e minuut kreeg een Delfzijlster middenvelder de bal op 25 meter van de goal aangespeeld en met een heus zondagsschot verdween het nieuwe leder in de bovenhoek, prachtige goal die de voorsprong betekende voor NEC, 0-1. Na die goal kreeg Farmsum een licht veldoverwicht en het beloonde zichzelf in de 21e minuut. Middenvelder Ron Hemmes bezorgde de bal bij Herbert van Brugge die op snelheid  zijn man passeerde en onberispelijk binnenschoot, 1-1. Slechts 5 minuten later was het diezelfde Herbert van Brugge die attent reageerde op een foute terugspeelbal van de Delfzijlster verdediging en zodoende keeper Erik Roels kon omzeilen en de rood-gelen op een 2-1 voorsprong schoot.

Na de rust gingen beide ploegen vol op de aanval spelen hetgeen een boeiende open wedstrijd opleverde. Toch was het de thuisploeg die weer mocht juichen. Herbert van Brugge zette na een geslaagde actie aan de zijlijn de bal voor het doel en het was spits Alwin Schuitema die de marge naar 2 doelpunten schoot, 3-1. NEC liet het hier echter niet bij zitten en voerde de druk wat op en het was aan 3e keeper Tim Noorman te danken dat Farmsum een marge van 2 doelpunten voorsprong hield. Toch moest Tim Noorman in de 70e minuut de bal uit het doel vissen omdat NEC na een leuke aanval de aansluitingstreffer op het scorebord schoot, 3-2. De spanning was daarmee volledig terug in de wedstrijd en beide ploegen gaven alles om een goed resultaat te behalen. Dat leverde voor beide doelen dan ook hachelijke situaties op maar geen doelpunten. Tot de 86e minuut althans. Herbert van Brugge perste nog 1 keer alles eruit en gaf de bal na een lange sprint hard voor het doel langs. De verdediger van NEC werd op zijn hielen gezeten door spits Alwin Schuitema en de Delfzijlster verdediger was daar zo van onder de indruk dat hij de bal achter de eigen doelman schoot, 4-2. Dit was tevens de beslissing in de wedstrijd en de eindstand. Prima resultaat voor het trainersduo Jannie de Boer-Groenhagen – Kevin Meertens die zichtbaar opgelucht waren met  de behaalde overwinning.

Reageren