Farmsum VR1 nipt langs Helpman VR2

Geplaatst: door
Farmsum VR1 - Helpman VR2 3-2

FARMSUM – De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Marco Spruit en die moest na 2 minute constateren dat de wedstrijdbal te zacht was en deze moest vervangen worden. Adat de bal uitvoerig door Anniek Wolthuis getest werd kon de wedstrijd vervolgd worden en het was Farmsum die trachtte het initiatief te pakken en dat resulteerde in een paar kansjes voor de rood-gelen.

Het eerste gevaar van Helpman zijde werd door Farmsum zelf ingeleid omdat Kirsten de Jong in de 16e minuut de bal te zacht terugspeelde op keepster Anouk Lambeck, gelukkig was Anouk eerder bij de bal en kon ze die ruimen maar kwam wel in botsing met haar tegenstander en beiden bleven aangeslagen op de grond liggen. Gelukkig voor beide partijen konden beide speelsters de wedstrijd vervolgen. Farmsum bleef ietsjes beter en toen in de 22e minuut de Farmsumer turbo Tineke Strijbos goed doorzette en de bal veroverde had ze een mooie crosspass in huis en zodoende belandde de bal bij Eline Schipper en die schoot de bal onhoudbaar achter de keepster, 1-0 voor de thuisploeg.

Even later miste Gea Koning nog een kans om de voorsprong te vergroten maar het was wachten tot de 32e minuut voordat er weer iets spannends gebeurde maar het zou een historisch moment zijn. Een speelster van Helpman speelde de bal iets te zacht naar haar medespeelster en Eva Pot probeerde de bal te onderscheppen, de bal had alleen iets te veel snelheid, en toen gebeurde het. Eva maakte een sliding, jawel dames en heren, een heuse sliding. Voor het eerst in de rijke carriere van middenvelder Eva Pot werd ze gedwongen om een sliding te maken en ze voerde hem dan ook tot in perfectie uit, een dikke tien met een griffel! Het publiek en technische staf waren even perplex van dit voorval en kwamen weer bij hun positieven toen Eline Schipper een schot gekeerd zag worden door de keepster van Helpman in de 40e minuut. Het gevolg was een 1-0 ruststand.

Na de rust werd Helpman iets sterker en schoot in de 49e minuut op de buitenkant van de paal. Toch was het Farmsum dat een doelpunt maakte. In de 51e minuut was het Tineke Strijbos die de bal (inclusief een koprol met als cijfer een 9,5 inclusief landing) aan Amber Meedendorp gaf die vervolgens de bal loepzuiver op Eva Pot passte. Eva bedacht zich geen moment en schoot de bal in de bovenhoek, 2-0. Slechts een minuut later probeerde Eline Schipper ook een koprol te maken maar die mislukte en kreeg als cijfer een 5 voor de instabiele landing. Na dit doelpunt werd Helpman sterker en sterker en dat was vooral te danken aan middenvelder Becky, bekend van boekjes als Becky koopt een paard, Becky op kamp en Becky gaat naar school. En in de 55e minuut schoot Helpman de bal onbereikbaar voor Anouk Lambeck in de verre hoek en bracht de stand op 2-1.

Helpman kreeg nog wat kleine kansjes en werd in de 77e minuut beloond voor het harde werken. Uit een corner stonden keepster Anouk Lambeck en Susanne Veenhuis niet goed gepositioneerd en konden niet voorkomen dat de spits van Helpman de gelijkmaker binnenschoot, 2-2. Daarna bleef de wedstrijd volledig in evenwicht maar toch zou er een winnaar komen en was het Farmsum dat de langste adem had. In de 90e minuut was het de uitstekend spelende rechtsback Vera Harkema die goed langs de lijn doorging en de bal bij spits Eline Schipper bezorgde. Eline legde de bal voor haar goede been en schoot de bal onhoudbaar in de korte hoek, 3-2 en wederom pakte Farmsum de overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd, 3-2 was tevens de eindstand. Door deze overwinning nestelt Farmsum zich stevig in de subtop en bezet een 5e plaats met 9 uit 5. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in en tegen Siddeburen VR1. De aftrap is om 14.00 op Sportpark Ewensborg.

Reageren