Farmsum VR4 blijft in het spoor van koploper Omlandia

Geplaatst: door

MEEDHUIZEN – Vrijdagavond stond op Sportpark Meedhuizen de tweede speelronde van de 7×7 voorjaarscompetitie op het programma. Na 2 gelijke spelen, 1 overwinning en 1 verliespartij in de 1e speelronde twee week geleden bezetten de dames van Farmsum Vrouwen 4 de 3e plaats.

De gehele vrijdagavond regende het maar ondanks het slechte weer waren de beide nieuwe aankopen, te weten Annemiek de Jager en Shaëlla Noestheden, zeer enthousiast en hadden er net als de andere dames veel zin in. Inge en Joan konden helaas niet meedoen en Ingrid was wel mee maar kon ook niet meespelen. Assistent coach Kees had volleybal verplichtingen en Coach Kevin had Marco Spruit mee gevraagd als vervanger en tacticus. De eerste wedstrijd was tegen de jonge meiden van gastheer Meedhuizen. Van meet af aan was het enigszins verrassend Farmsum dat gelijk het initiatief pakte in de wedstrijd en was het in de 4e en 10e minuut Vera die twee kansjes mistte. De zeldzame uitvallen van Meedhuizen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de Farmsumer defensie bestaande uit Jasminne en Lize. Ook keepster Anouk verkeerde in uitstekende vorm deze avond. Nadat Vera in de 18e en 19e minuut nog 2 schoten gepareerd zag worden door de Meedhuister keepster bleef het deze wedstrijd bij de brilstand, 0-0.

De tweede wedstrijd was tegen de eeuwige rivaal Omlandia die Farmsum de tot nu toe enige verliespartij deed bezorgen. Tevens zouden Annemiek op het middenveld en Shaëlla in de verdediging hun debuut maken. Aangezien Shaëlla nog nooit had gevoetbald kreeg ze een gouden tip mee van Kevin, Er mag helemaal niemand langs je glippen en een doelpunt maken, een tip die deze avond nog vaak langs de kant zou worden uitgeschreeuwd. De rood-gele dames waren zeer gebrand op een goed resultaat en kreeg in de 2e minuut in de persoon van Vera een goede kans die helaas net naast ging. De wedstrijd ging op en neer en werd vooral beslist op het middenveld. Iris, Annemiek en Tineke lieten er geen gras over groeien en wonnen bijna elk duel. En aangezien keepster Anouk ook schier onpasseerbaar was kon Farmsum vooruit voetballen en in de 11e minuut was het Annemiek die de bal aan Vera gaf en de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek schoot, 1-0. Daarna kregen beide teams geen noemenswaardige kansen meer en won Farmsum van rivaal Omlandia.

De derde wedstrijd was tegen de dames van Wagenborgen. Helaas voor Farmsum kon aanvoerster Claudia Dammer de rest van de avond niet meer spelen omdat ze zich niet helemaal goed voelde. Vanaf de eerste minuut was het gelijk Farmsum dat Wagenborgen bij de strot greep en niet meer losliet. Doordat Christina tussen het middenveld en de verdediging opereerde konden Tineke en Annemiek zich vooral bezig houden met aanvallen. In de 5e minuut schoot Tineke na een mooie loopactie op de paal. In de 5e minuut gebeurde er iets ongelooflijks. Na een corner van Farmsum kopte Annemiek, ja u leest het goed, Kopte Annemiek de bal snoeihard over het doel. Een zeldzaamheid van rood-gele zijde aangezien koppen niet in het repertoire van de dames thuishoort. In de 10e minuut verspeelde Wagenborgen een ingooi en de bal stuiterde voor Vera en die lobte vervolgens de bal over de Wagenborger keepster en oud Farmsum-speelster Anita de Vries heen in het doel. Wereldgoal van Vera Harkema, 1-0.

In de 12e minuut was het wel bekende tandem Tineke-Vera dicht bij de 2-0 maar de bal ging net naast. In de 17e minuut was het Tineke die aan alle spanning een einde maakte en de bevrijdende 2-0 binenschoot via de binnenkant van de paal. Wederom een prima overwinning. De vierde en laatste wedstrijd van de avond was tegen het combinatie elftal KRC/Middelstum. Deze wedstrijd ging gelijk op totdat Anouk in de 7e minuut de bal ver uitschoot en Vera de bal achter de keepster werkte, 1-0. Er kwamen kansen over en weer maar Tereza gebruikte een paar keer goed haar kont om vrouw en bal tegen te houden en elke bal op goal was een prooi voor de perfect keepende Anouk. In de 11e en 13e minuut mistten Tineke en Vera de kans op 2-0 zodat de wedstrijd spannend bleef. In de 16e minuut ging Christina in duel met haar tegenstander en bleef op de grond zitten. Jasminne schreeuwde dat Christina haar voet de verkeerde kant opstond en Kevin en Marco alsmede de leider van de tegenpartij renden het veld in maar bij aankomst bleek dat Christina haar schoen uit was gegaan en verder dus geen last had. Deze actie kon uiteraard rekenen op veel gelach en hilariteit. De scheidsrechter, een tweelingbroer van Jeroen Tuma vond het 4 minuten later wel welletjes en floot af. Farmsum won met 1-0 en had een perfecte avond gehad met 4 doelpunten voor en 0 tegen.

Een fantastische prestatie van het gehele Farmsum Vrouwen 4 team dat nu tweede staat met 1 punt achter op koploper Omlandia. Over twee week togen de dames naar Middelstum voor de 3e speelronde.

Reageren