FC Birdaard slecht van start in competitie

Geplaatst: door
Makkum - FC Birdaard 4-1

MAKKUM – Afgelopen zaterdag vond de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie plaats voor  FC Birdaard. Een competitie met veel nieuwe tegenstanders, met afgelopen weekend de eerste: Makkum.

Makkum is een ploeg die al jaren bungelt tussen de 3e en 4e klasse. Net als Birdaard wist ook Makkum al haar bekerduels te winnen. Voor beide ploegen dus zaak om de goede bekervoorbereiding een goed vervolg te geven.  Birdaard en Makkum hebben elkaar in competitief verband nog nooit eerder getroffen. Onder mooie nazomerse omstandigheden werd er om 15.00 uur afgetrapt op de voorverwarmde kunstgrasmat te Makkum. Makkum was duidelijk de betere in de eerste helft en dit resulteerde dan ook in een aantal kansjes aan Makkummer zijde. Birdaard voetbalde erg slap en had weinig periodes van balbezit. De opgefokte spits van Makkum kon één keer alleen op doelman Lieuwe Verhaag af, maar hij schoof de bal naast het doel. Aan de andere kant was Birdaard in de eerste helft eenmaal gevaarlijk. Een vrije trap van Rutger Kooistra werd via de grond ingekopt door Hidde Kingma, maar zijn inzet kwam tegen de lat. Niet veel later viel de goal bij Birdaard in het doel. De linksback van Makkum kon geheel vrij opkomen en zijn voorzet werd ingetikt en in eerste instantie nog gekeerd. De rebound werd alsnog afgerond door de spits van Makkum: 1-0.

Tweede helft

Birdaard startte de tweede helft iets beter. Dit resulteerde in een tweetal mooie mogelijkheden voor Hidde Kingama. Hidde had tot tweemaal toe het vizier niet op scherp staan. Makkum daarentegen wel.  De nummer 10 van Makkum werd niet goed aangepakt en ramde de bal in het doel in de 70e minuut: 2-0. Vrij snel na de 2-0 viel ook de 3-0 nul. Gepruts in de Birdaarder defensie werd afgestraft. Een voorzet werd eenvoudig in het doel gewerkt door Tjitte Folkertsma.  Birdaard stelde hier nog eenmaal iets tegenover. Hidde Kingma werd 1 op 1 met de keeper van Makkum gezet. Hidde omspeelde de keeper en pikte zo zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen mee.: 3-1. Lars Wouda maakte een kwartier voor tijd nog zijn debuut in het eerste elftal. Voor de statistieken maakte Makkum nog de 4-1 in blessuretijd. Birdaard maakte een valste competitiestart. Komende zaterdag zal er thuis tegen Mulier uit een ander vaatje getapt moeten worden. De wedstrijd begint om 15.00 uur. De nieuwe tribune wordt voorafgaand aan de wedstrijd feestelijk officieel in gebruik genomen, dus komt allen komende zaterdag naar sportpark De Swellen in Burdaard.

Reageren