FC Groningen organiseert met partners masterclass trainer/coach

Geplaatst: door

GRONINGEN – Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, de KNVB en FC Groningen hebben de handen wederom ineen geslagen om ambitieuze trainers een speciale Masterclass aan te bieden. De genoemde partijen willen een bijdrage leveren aan het voetbalniveau in Noord-Nederland en een rol spelen in de persoonlijke ontwikkeling van ambitieuze trainers/coaches.

In vier workshops worden trainer/coaches uitgedaagd door diverse sportprofessionals om het vak eens vanuit een ander perspectief te benaderen. Thema’s die worden behandeld zijn differentieel leren, sportpsychologie, statistieken, periodiseren en individualiseren. Deze experts uit het Noorden zijn onder andere Gerard Kemkers, Bote Talsma, Thomas Waanders en Marcel Groninger (FC Groningen), Anne Benjaminse (Instituut voor Sportstudies en het Centrum voor Bewegingswetenschappen), Gerard Molenaars en Ab van der Velde (KNVB).

Trainers/coaches van clubs aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen kunnen hun interesse kenbaar door het invullen van een inschrijfformulier. Deelnemers aan de Masterclass dienen aan diverse voorwaarden te voldoen. Zo is minimaal een KNVB TC III/UEFA C-diploma vereist en wordt een proactieve houding verwacht van de trainer/coaches, waarbij vooraf en na afloop het nodige huiswerk dient te worden gemaakt. Deelnemers aan de Masterclass ontvangen na het volgen van de workshops licentiepunten voor het trainer/coach-diploma en een Hanzehogeschool-certificaat.

Maximaal kunnen 20 trainers/coaches deelnemen aan de Masterclass opleiding. Inmiddels is de inschrijving geopend en hebben een aantal personen zich al aangemeld. De aanmelding sluit op 1 september 2017, waarna de opleiding start op 2 oktober 2017.

Reageren