FC Lisse legt zich neer bij bekernederlaag: ‘De soap is klaar’

Geplaatst: door

LISSE – Een gevoel van onrecht overheerst bij FC Lisse na de verloren penalty’s tegen HSV Hoek. Desondanks legt het zich neer bij uitschakeling uit de KNVB Beker. De club is niet van plan om in hoger beroep te gaan tegen het besluit om de strafschoppenserie opnieuw te nemen. ‘De soap is klaar’, zegt voorzitter Leon Annokkee tegen Omroep West.

Omdat scheidsrechter Marc Nagtegaal op woensdag 20 september de verkeerde spelregels hanteerde, besloot voetbalbond KNVB om de penaltyreeks over te laten doen. De in eerste instantie door FC Lisse gewonnen strafschoppenserie werd ongedaan gemaakt.

Daarop spande de tweedivisionist een kort geding aan, maar zonder succes. De ‘penaltysoap’ eindigde woensdagavond in verlies en dus is FC Lisse uitgeschakeld. Tot grote teleurstelling van de trainer en zijn pupillen. ‘Puur onrecht’, vindt Robbert de Ruiter.

Lees hier het volledige bericht.

Bron: Omroep West.

Reacties (5)

 1. ekster zegt

  Iets anders dan zich erbij neerleggen zit er voor Lisse ook niet op. Hoewel het voor hen natuurlijk sneu is.
  Het besluit van de KNVB om de strafschoppen over te laten nemen was het enige juiste ( vond ook de rechter )

 2. ronaldjager_1976 zegt

  Niet juist twainul. De bekercompetitie waarin Lisse en Hoek spelen valt namelijk onder de sectie Betaald Voetbal en DSC'65-Pekelder Boys valt onder de sectie Amateurvoetbal. De reglementen hierin zijn verschillend, dus je kan nooit een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel. Zou dit wel kunnen dan zou nl. een ploeg die in de 4e klasse op doelsaldo bovenaan eindigt ook een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel omdat in het betaald voetbal bij gelijk eindigen de ploeg met het beste doelsaldo kampioen is. De reglementen zijn door rechter en KNVB correct toegepast (toegegeven: zo vaak doet de KNVB gezien alle soaps ronds bondscoaches en directeuren niet iets goed), sneu voor Lisse, maar er is correct gehandeld met het overnemen van de strafschoppen.

  • twainul zegt

   Ronald,
   Zowel in het regelement voor het amateur als het betaald voetbal staat een verwijzing over het nemen van strafschoppen naar de spelregels veldvoetbal. Er is dus een ander reglement van kracht maar de spelregels zijn voor iedereen gelijk.

 3. twainul zegt

  FC Lisse hoeft zich er niet bij neer te leggen. Onlangs besloot een scheidsrechter een penaltyreeks anders te laten nemen bij DSC'65-Pekelder Boys voor promotie naar de 4e klasse. Ook hier is het nemen van penalties niet volgens het regelement gebeurt. Toen heeft de knvb de uitspraak gedaan dat beide aanvoerders het eens waren met de scheidsrechter en dat de manier van penalties nemen voor beide ploegen gelijk was, dus er is geen ploeg benadeelt. Op basis van gelijkheidsbeginsel kan Lisse zich dus beroepen. De knvb hanteert volstrekte willekeur bij het toepassen van de regels en zit hier dus fout

Reageren