FC Zutphen speelt belangrijke uitwedstrijd bij Vroomshoopse Boys

Geplaatst: door

ZUTPHEN – FC Zutphen gaat komende zaterdag op bezoek in Vroomshoop. Beide ploegen hebben tot nu toe een slecht seizoen gehad. De achterstand van FC Zutphen is 1 punt op de gastheren in Vroomshoop waarbij de Zutphenaren ook nog een wedstrijd meer hebben gespeeld. Er staan nog 12 c.q. 13 wedstrijden op het programma, zodat er voor beide ploegen nog volop gelegenheid is, om iets van het seizoen te maken.

De thuiswedstrijd eindigde enkele maanden geleden in 0-0. Een uitslag die de verhoudingen wel goed weer gaf. Beide ploegen begonnen daarna aan een slechte serie met alleen maar nederlagen en af en toe een gelijk spel. De Zutphenaren staan weliswaar onderaan, maar als men een compleet team heeft, dat ook nog eens fit is, zijn er kansen tegen alle ploegen in deze klasse behoudens de 4 bovenste ploegen, die wat afstand hebben genomen van de rest. Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen KHC was het jammer dat de beide doelpunten  ongelukkig vielen, en dat het aan het benutten van kansen ontbrak om te scoren. Optisch was FC Zutphen zeker niet minder, en de inzet was prima. Als deze lijn zo wordt doorgezet, moet het succes een keer komen. Of dit zaterdag gebeurt zou mooi zijn, maar ook de boys van Vroomshoop zullen er vol voor gaan. En zij hebben het thuis voordeel.

Achterin werden er zaterdag niet veel kansen weg gegeven. De beide backs, Joost van Vliet en Moussa Nahinama, speelden een goede wedstrijd. En centraal achterin staat er met Sebastian van Laar en Jocko Koster veel routine. Op het middenveld speelden Jelle Macare en Muhammed Kaya een degelijke wedstrijd. Jammer dat beiden geblesseerd raakten, maar hun vervangers Daniel Opoku en Radjindher Banwari vielen goed in. Ook Aldo Joaquim en Rick Vlutters speelden een goede wedstrijd. Voorin zijn er 3 spelers voor 2 plaatsen namelijk Thomas Nijkamp, Joshua Palm en Niek Bekkerweerd. Het gaat er vooral om de duels te winnen, en de bal naar de goede kleur te spelen. Dat laatste wil nog wel eens mislukken. Met de kwaliteit van deze groep en een goede instelling moet het kunnen lukken. Het is daarbij belangrijk vooral ook zelf kritisch te zijn. Een ieder kan bij zichzelf te rade gaan, waar zijn goede en minder goede kanten liggen. Maar zorg er voor dat je vooral het spelplezier blijft behouden. Dat is lastig na een aantal teleurstellingen, maar als je die als groep weet te overwinnen kom je deze competitie nog een heel eind.   De kwaliteiten zijn zonder meer aanwezig, en nu de uitvoering nog,

Zaterdag kan een belangrijke eerste stap gezet worden op weg naar herstel. Het 2e elftal verdedigt zaterdag de koppositie in de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 uit Rijssen, dat de 4e plaats in neemt. We zijn benieuwd hoe het 2e elftal uit de winterstop is gekomen, en of men de zegereeks kan voortzetten. Het belooft weer een spannende en aantrekkelijke sportmiddag te worden.

Reageren