Fotogalerij der kampioenen: EMOS /Achilles MO19

Geplaatst: door

ENSCHEDE – Het samenwerkingsteam Emos /Achilles Meisjes onder 19 (MO19) uit Enschede is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Tijdens de kampioenswedstrijd tegen directe concurrent SVO Twickel MO19 werd er gewonnen met liefst 6-1.

Op het Achillescomplex waren ruim 200 supporters getuige van een potje hoogstaand voetbal. De supportersvereniging van Achilles in combinatie met de jeugdactiviteiten commissie zorgden voor een prachtige sfeeractie middels vuurwerk, spandoeken en een vlaggenhaag tijdens de opkomst van de meiden op het veld. De eerste twintig minuten was het aftasten, maar na het maken van de eerste goal was het verzet gebroken bij SVO Twickel. Met een 3-0 ruststand en een 6-1 eindstand werd het combinatieteam kampioen van de eerste klasse. Promotie naar de hoofdklasse hadden de meiden al gerealiseerd maar nu nog meer glans gegeven door deze prachtige en unieke prestatie.

Wethouder Jurgen van Houdt

Dat de prestatie uniek te noemen was, vond ook wethouder van Zorg, Welzijn en Sport Jurgen van Houdt. Hij kwam speciaal naar het Achillescomplex om zijn trots uit te spreken: “Jullie zijn echte kampioenen en daarmee het bewijs voor al onze clubs dat samenwerken in de sport loont.” Hij wenste de meiden succes in de hoofdklasse: “Op naar de vrouwen van FC Twente” en deelde kampioencertificaten uit.

Kampioensschaal

Een echte kampioensschaal werd uitgereikt door de voorzitters van beide verenigingen Han Deuzeman (Achilles) en Hans Scholten (EMOS). Elke speelster kreeg een t-shirt met haar naam erop en de supportersvereniging van EMOS maakte het feest compleet met taart. Er werd geproost op de goede samenwerking tussen beide clubs, in de hoop dat het in de toekomst nog meer vruchten af mag gaan werpen.

Reageren