Geen punten voor De Griffioen in duels tegen BCV

Geplaatst: door
BCV - De Griffioen 3 - 1

BERGUM – De dubbele confrontatie tegen BCV leverde voor De Griffioen twee nederlagen op. Afgelopen zaterdag waren de Bergumers in eigen huis met 3-1 te sterk, nadat zij 3 dagen eerder (er was een doordeweeks inhaalprogramma) Sportpark Oostenburg al met een 0-1 overwinning hadden verlaten. De rood-witte treffer in Bergum werd geproduceerd door Robbin Wagenaar.

De wedstrijd in Bergum was amper begonnen of het stond al 1-0 voor de gastheren. Matig verdedigen aan de zijde van De Griffioen werd genadeloos afgestraft. Ongeveer 10 minuten later lieten de in het wit gestoken roodhemden voor de eerste keer van zich horen, toen een kopbal van Bjorn Wagenaar rakelings over het BCV-doel ging.

Halverwege het eerste bedrijf was de thuisclub dicht bij een verdubbeling van de score, echter in kansrijke positie werd voorlangs geschoten. Vlak voor de thee kregen de bezoekers nog 2 prima kansen op de gelijkmaker. Eerst slaagde Robbin Wagenaar er niet in de vijandelijke goalie te verschalken en omdat de kopbal van Remco Rosema slechts het houtwerk trof, zochten de beide teams de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

Na rust

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de zijde van De Griffioen. Een scherpe trap werd door een Bergumer verdediger over het eigen doel gekopt, waarna Daniël Kooistra uit de resulterende hoekschop het doel eveneens te hoog zocht. Een volgende corner van Youri Winters belandde op de lat, waarna de rebound een prooi werd voor de sluitpost van BCV.

Laatstgenoemde had een goede redding in huis op een pegel van Robbin Wagenaar en leek daarna Remco Rosema binnen het strafschopgebied neer te leggen, de rustig leidende arbiter Kraan liet echter doorspelen. Rosema werd enige ogenblikken later vervangen door Jordi Linneman. Vlak hierna scoorden de Stellingwervers de gelijkmaker. Robbin Wagenaar was attent bij een half afgeslagen bal en knalde de 1-1 binnen.

Nauwelijks 2 minuten later kwamen de thuisspelende equipe bijna weer op voorsprong, doch keeper Luca Veenman redde zeer bekwaam op een prachtig ingeschoten vrije bal. Ook de Oosterwoldenaren hadden een volgende treffer op de schoen, maar een snelle counter kon door Robbin Wagenaar niet verzilverd worden. Zijn inzet ging over.

Slotfase

Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam BCV wel op een voorsprong. Een vlot lopende aanval werd besloten met een knal die Luca Veenman te machtig was (2-1). Trainer Jan Timmer van De Griffioen bracht vervolgens aanvaller Nick Veenstra binnen de ploeg voor verdediger Thomas Verra en stuurde zijn manschappen naar voren. Dit zorgde er wel voor dat er achterin veel ruimte was. De BCV-ers wisten hiervan in blessuretijd gebruik te maken en de beslissende 3-1 te fabriceren.

Zoals aangegeven, stonden beide teams enkele dagen eerder eveneens tegenover elkaar in de wei. Dit inhaalduel werd ook een prooi voor BCV. Zij kwamen al vlot op 0-1, toen de bal over de uitgekomen doelverdediger Jelte Oldenkamp van De Griffioen werd gekopt. De rood-witten leverden hierna een prima partij af en hadden gedurende een groot deel de wedstrijd onder controle, edoch zij wisten niet te scoren, zodat 0-1 ook de eindstand werd. Joey Latumalea ontving in de slotfase nog een rode kaart na een overtreding.

Aanstaande zaterdag speelt De Griffioen de laatste thuiswedstrijd van deze competitie. Tegenstander is dan SC Veenwouden. Op Sportpark Oostenburg wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Reageren